måndag 25 maj 2009

Sommaren kommer!

Nu börjar syrenerna blomma. Prästkragarna kommer vilken dag som helst. Äppelträden har nästan blommat färdigt. Våren rusar fram mot sommar. Ute i landen så spritter det upp grödor av allt möjligt. Ärter, morötter, bondbönor, potatis med mera börjar skjuta upp. Sen gäller det bara att kriga mot duvor och sniglar som också gillar grönsaker. Vädret är rätt omväxlande. Det skiftar mellan att vara jättefint och varmt och att blåsa eller regna. Men tack vare regnet så växer det så det knakar!

Vi har haft mycket besök i maj. I helgen kom Pappa Gösta och Anita på besök. Förra helgen var Emma och Alex förbi. Å innan dess var mamma Gun med väninnan Kristin här. Men mellan alla besök så försöker vi jobba lite också. Växthuset växer sakta fram (för sakta tycker Nisse). Bakom huset har vi börjat anlägga ett woodland. I trädgården har vi förutom grönsakerna även en hel del nyplanterade rosor och häckplantor att ta hand om.

Katterna då?! Jo ungarna växer. De är lite ostadiga på benen fortfarande. Men de börjar krypa omkring allt mer. De är ju bara tre veckor gamla. De andra katterna trivs jättebra.

Inga kommentarer: