torsdag 19 november 2009

Stormen över

Så kom en riktig storm åsså! Det blåste på rätt bra. Men har huset stått sen förra sekelskiftet så behöver det nog blåsa mer om det ska rubbas någe. Mest orolig var Nisse för det nybyggda växthuset. Men tog det en halv evighet att bygga så ska det ta en halv evighet att riva. Det är välbyggt med hjälp av äkta sörmländsk vrånghet och tjurskallighet. Det blåser ju alltid här nere. Så det har redan blivit en vana. Vi har tre kilometer öppna fält rakt västerut mot Hammenhög. Så vinden får rätt bra fart över åkrarna. Blåser det kraftigt så smäller det på ordentligt på västgaveln.

När vi flyttade ner så varnade många för de skånska vintrarna. Vi tyckte det var rätt lustigt faktiskt. De som varnade mest var de som knappt hade satt sin fot i Skåne. Förra vintern var inte mycket att varna för. -Men folk blir insnöade i flera dagar ibland! Enligt våra närmaste grannar var det minst 10 år sedan som man inte tog sig till jobbet. Å andra sidan är det väl inte så mycket att varna om. Vad skönt det vore! Jag hoppas verkligen vi blir insnöade i vinter så att man får ett par dagar lugn och ro. Alla borde bli insnöade några gånger då och då. Jag menar inte bara mentalt då alltså. Verkligen en chans att lägga den fullbokade kalendern åtsidan och njuta av livet. Åh Gudrun! Kom tillbaka och släck ner alla mobilmaster också några dagar!

Nja. Nu luktare det kladdkaka från köket. Ingela gör sej till för oss. Emma, Alex och Sigrid är på besök.

1 kommentar:

Leif sa...

Jo man kan verkligen bli insnöad här. Jag har lagt in ett par bilder på min blogg och för 2 år sedan gick det inte att köra här alls. Då blev det spagetti och surkål för jag kom inte till affären.