lördag 14 februari 2009

Vinter i Vallby

Nu är det vinter i Skåne. 1 dm snö och på morgonen var det 12 minusgrader. De sista äpplena åkte ut till fåglarna igår och i morse hade vi 14 koltrastar som slukade dom. Vi har en solig och vacker gnistrande vinterdag idag. Katterna tycker att det är lite kallt men samtidigt jättekul att leka i snön. Vi har ju fått en ny katt som har flyttat hit. Ja hon har inte fått komma in ännu. Hon får bo i uthusen. Vi kallar henne Ynk. Hon får kanske ett bättre namn senare om hon blir kvar hos oss. Hon kom hit på nyårsafton och har kommit och gått till oss sen dess. Vi gissar att hon är en utslängd sommarkatt från förra året. Men hon får lite torrfoder i uthuset ibland.

Bild på Vallby med istappar och på de tre katterna, Ynk, Viola och Sigge.


Idag ska vi åka ner till Hörte hamn på sydkusten mellan Ystad och Trelleborg. Nisses gamla polare Kurt fyller 50 och ska ha ett dropinparty där i eftermiddag. Vi ska åka ut lite innan för att njuta av det vackra vädret. Vi skåningar är ju annars vana vid grådis. Så lite sol och kyla är för oss en lycka!

Vi har till slut ett par bilder på när de lyfter ut den gamla pannan via kranbil. Det gick precis och med vissa besvär. Kranarmen var 15 meter lång.


1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att se att även skåningar måste skotta snö. Under de närmaste 16 dagarna kommer vi definitivt ej att skotta snö. Möjligen borsta bort lite sand innan man får en skön massage på stranden. Låter också gott att det finns värme i huset till påskafirandet. Vi höres och vi vill samtidigt passa på att önska er trevliga födelsedagar. Tyckte Eva och Håkan