onsdag 11 februari 2009

Nja. Så mycket snö kom väl inte den här gången heller. Det yrde igen lite på vägarna i morse. Det är bra med vägkäppar så att man vet vart väggen är någonstans. Det är inte ofta det snöar här nere men när det väl gör det så blir det lätt lite svårkört på vägarna. Ofta blåser det samtidigt vilket gör att en nyplogad väg kan vara oplogad en halvtimme senare.

Jordvärmen är nu färdiginstallerad och vi har bra med värme både i huset och i kranarna. Nu är första etappen av renoveringen avklarad. Efter en välbehövlig paus så börjar vi ta nya tag. Ingela har arbetat en hel del inomhus. Hon har tätat fogar och springor i kök och toalett med silikon. Sen har hon målat om en hel del på övervåningen. Vi har börjat planera ett nytt växthus som vi tänker bygga. Dessutom måste vi ta tag i nästa etapp på huset. Vi har börjat titta på nya ytterdörrar då de befintliga börjar bli mycket dåliga. Eternittaket måste undersökas så att det är tätt och helt. Vi har en liten läcka i en fönsterkupa som måste åtgärdas. Troligtvis lägger vi takpapp med ribbläggning på taket. Takpapp är ganska vanligt på skånelängor här nere. En del har taktegel, men dessa måste cementeras fast på grund av de stundom hårda vindarna. Dessutom ska vi riva bort brickvallen och putsa om huset så att vi får en klassisk skånsk skånelänga. Så det är en del jobb som ska göras. Men sen har vi ett jättefint hus. Det gäller att skynda på nu om man ska utnyttja lite rotavdrag. Regeringen kan ju ta bort det lika snabbt som dom införde det. Plötsligt är väl alla pengarna slut :-(

2 kommentarer:

Papa sa...

Så mycket inlägg om allt jobb. Kan ni inte bju på ett matrecept eller nåt.

Konstig rubrik för övrigt. Glömde ni den?

Anonym sa...

Man lägger märke till att ni nu har börjat söka efter viner i de prisklasser som vi pensionärer är vana vid, dvs under 50 kr flaskan. jag kan då rekommendera ett vitt chilenskt vin El Emperador Chardonnay, á 49 kr. Fullt drickbart, passar både till strömming och blodpudding. Sen finns naturligtvis det utmärkta bulgariska Leva Chardonnay á 50 kr, finns också på box som blir ännu billigare per liter.