tisdag 18 augusti 2009

Grönsaker, fåglar och fasadrenovering

Efter lite frånvaro från etern så lovar vi att vi finns kvar. Det har hänt lite mycket den senaste tiden. Första helgen i augusti hade vi besök av Nisses skådarkompis Janne K och hans fru Eva.
Sen drog vi upp till Wallinsgården utanför Hedemora där vi var påföljande veckoslut. När vi kom hem var Emma, Alex och lilla Sigrid på besök. Dom åkte i tisdags och samma kväll kom Bullen, Frida och Stefan ner från Nyköping på besök. Men sedan i lördags är vi ensamma hemma. Det är jättekul att få besök av alla vänner. Men nu ska det bli skönt att få ett par veckor utan besök.

Wallinsbesöket var mycket trevligt. Nisses mor var uppe och vi hann även träffa en rad släktingar som nyfiket tittatde förbi. Vi tog flyget upp till Bromma på onsdagkvällen och stannade ända till på måndagen då vi flög ner igen. Vi plockade kantareller (15 liter) och fick även ihop lite lingon och lite blåbär. Vi hann även upp till Leksand å köpte ett par kartonger knäckebröd som vi inför incheckningspersonalens stora förvåning checkade in. Vi hann även klyva upp en stor vedhög. Det blev väl åtminstone 2-3 kubikmeter färdighuggen ved!

Nisse rensar kantareller
Ingela utanför Leksandsbröd samt vy över den härliga Håsjön.
Nisse började sin semester igår och ska ha det riktigt skönt i tre veckor. Det ska arbetas på huset, skördas bland grönsakerna och skådas fågel. Fasaden rensas från brickvall inför omputsningen vi ska göra i september.
Baksidan av fasaden nästan färdigrensad från brickvall. Snart färdig att putsa om.
Ute skördar vi för fullt. Vi har spritat ärtor, bondbönor och fryst in. Mangold och spenat fryser vi in mängder av. Frilandsgurkor har vi mer än vi kan göra av med. I lördags unnade vi oss med att njuta av våra första egenodlade kronärtsskockor. Plommonträden dignar av frukt så att grenarna viker sig. Men det är härligt att ha ett sånt överflöd. Men man ska ta hand om det också.

Tomater och ungerska paprikor
Skådning sker lite varje dag. Det är nära ner till Örnahusen som är vår favoritlokal. Nisse skådar och Ingela tar härliga strandpromenader. Just nu sträcker mycker tärnor och vadare. Vid Risteören rastar även en hel del vadare till. Så Nisses semester blir av den morgonpigga varianten. Men det är så skönt och meditativt att sitta 2-3 morgontimmar och titta ut över havet. Perfekt hjärnhealing! Det skulle folk göra istället för att förstöra sina semestrar med utlandsresor och andra påkostade äventyr.
Myrspov bland kärrsnäppor till vänster.
Spovsnäppor till höger.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej skåningar,

Det är dags att lägga ut lite bilder på eran fina trädgård innan vintern slår klorna i växterna.
Tyckte broder Håkan