torsdag 30 juli 2009

Myggor och flugor

Myggor är ena ruskiga djur. Tydligen ett av världens farligaste djur. Hm. I Sverige är väl fästingen det djur som indirekt dödar flest människoliv med tanke på de sjukdommar de sprider. Om man inte blandar in älgen då. Men det är ju inte älgens fel att vi människor ideligen ska ut å köra som galningar. Har ni sett ett bra övergångsställe för älgar eller? I Norden har inte en enda människa blivit dödad av varg de senaste 100 åren. Någon enstaka varje år får någon en rejäl örfil av en björn. Konstigt nog har dessa personer alltid ett gevär på ryggen. Konstigt? Gillar inte björnar vanliga svamp- och bärplockare som det kryllar av ute i skogarna på somrar och höstar? Eller är det jägare dom inte gillar? Jag tror bara det finns ett enda fall de senaste 100 åren som en björn har dödat en människa i Sverige. Också den gången en jägare. En stor björn kan utan problem slå ihjäl en stor ettårig älgkviga. Att slå ihjäl en människa borde alltså inte vara några större bekymmer. Men de verkar låta bli. Men kommer det en störig jägare med en äcklig gläfsande hund så passar det bra med en rejäl örfil. Men varför döda något som knappt är dugligt som föda?

Nä då är myggor värre. Vi har i år haft en (1) mygga på Vallby för en dryg vecka sedan. I vårt sovrum. Vi hörde det klassiska ljudet, iiiiiiiiiiiiiiiiiz. Den stack Nisse på ena fingret när han låg och sov. Det kliade som bara den. Sen har vi inte sett en enda mygga. Skönt va!? Vi har en massa flugor. Grannen har svin. Men den som har bott i myggmarker tycker att de fina spyflugorna är riktigt fridfulla i jämförelse med de där andra blodtörstiga vampyrerna. Tacka vet vi en fluga i soppan!

I helgen som gick var Sören (Ingelas bror) och Susanne med barnen Tilda Maja och Hugo på besök. Vi åt mycket och gott. De gjorde lite turistutflykter i området. Men något bad var det inte riktigt väder till. Gissa om våra katter var populära bland barnen. Det gick nästan att bli av med en av kattungarna.

Ingela, Sören och Susanne

Inga kommentarer: