söndag 18 oktober 2009

Katter och kaniner

Igår åkte Albert och Emma iväg till sitt nya hem. Så nu har vi bara tre katter kvar. Dom har flyttat in på en bondgård i Stora Köpinge. Lite sorgset att bli av med så fina katter. Men 5 katter har varit lite för mycket. Dessutom har Ynk blivit av med sin förlossningspsykos! Tro oss... katter har sånt också!

Igår åt vi kanin för första gången! Det var faktiskt riktigt gott. Rätt tillagat smakar det som kyckling. Vi styckade ut rena köttbitar ur en kanin. Brynte halvstora bitar i stekpannan och hällde över i en ugnsform. Vi brynte lök, bacon, champinjoner och färska tomater, svartpeppar och salvia i fräset, och rörde samman detta med kaninbitarna i ugnsformen. Vi hällde på lite vispgrädde och lät ugnsformen gratineras i ugnen en liten stund. Vi åt en mäktig potatisgratäng till och öppnade en flaska rött till detta, Masi Valpolicella Bonacosta 2007.

Vi lovar att ingen av er skulle märka om vi serverade kanin eller kyckling. Så passa er nästa gång vi bjuder på kyckling här hemma! Visste ni att man ska alltid köpa kanin med tassarna kvarsittande på. Utan huvud, tassar och päls så är kanin nämligen väldigt svår att skilja från vanlig katt. Tydligen en lärdom folk tog till sig under andra världskriget. Efter det har kattstammen i Sverige ökat. Hmm....vi kanske inte ska kastrera vår katt Ynk ändå!?

Inga kommentarer: