torsdag 7 oktober 2010

Har du sett din sista mil?

Saaben besiktigades för en dryg vecka sedan. Det var ingen rolig historia. Efter några trogna år så har den fått sina dagar räknade. Ja den är inte skrot, men vår kära bilmekaniker Lennart som hjälpt oss så mycket med bilen, han suckade. Vi har förvisso länge planerat ett bilbyte. Men nu blev det till slut dags att gå till handling.

Ja den har tjänat oss bra. Den har rullat ett antal gånger mellan Skåne och Sörmland. Vi har campat i saaben ett flertal gånger. Fällda baksäten och en tjock madrass in. Sen sover man så gott och gratis! Det är nog den skönaste bil jag har ägt. Man sitter som en kung. Nu har jag ingen aning om hur kungar sitter. Men bra sitter man. Bilen är bred och tung och ligger stabilt och säkert på vägen. Ja inte bara på vägen utan även de gånger man har varit ute på åkern och kört.

Men nu är det finito!




Vi har besökt stan. Dvs Hammenhög. Där finns Sture Nilssons bil. En anrik gammal bilhandlare som vet precis hur man ska lirka in sina kunder. Ja det var sonen Jonas som tog emot. De har varit duktiga bilhandlare. Det finns en Peugeothandlare uppe i Bettna som ligger mellan Nyköping och Flen. Även Bettna är liksom Hammenhög en vacker liten håla. Gemensamt har de att de under flera år tävlade om att vara de bästa Peugeotförsäljarna i landet. Det ser inte bättre ut än att Jonas lyckades lura oss också. Nu sitter vi snart i Vallby med en bättre begagnad Peugeot.

1 kommentar:

Leif sa...

Jo men det står till och med på bilen att det är DAX