söndag 10 april 2011

Vårbruk i Vallby.

Huset står kvar även efter den sista stormen. Det blåste rätt ordentligt. Mest oroliga brukar vi vara för vårt växthus. Men det har ju varit med om några blåsväder tidigare. Så numera är alla skruvar väldragna i det lilla hemmabygget. I helgen har solen strålat och det har varit riktigt skönt väder. Det har bara blåst normalt. Som det alltid gör här nere.

Hemma flänger Ingela runt som aldrig förr. Det är två veckor till påsk och då kör den stora konstrundan igång. Då ska Hantverkeriets Gårdsbod vara välfylld med keramik och annat hantverk. I år har Ingela kompletterat med lite påskgodis. Dels har hon köpt in lite finska Mignonägg. Dom är sagolikt goda! Riktiga hönsägg som är urblåsta och fyllda med äkta nougat. Dessutom har hon köpt in fantastiskt gott godis från Spikarö. I år finns även lite blommor att köpa i butiken. Ja vi ska inte glömma de jättefina träslevar som vår måg Alex har snidat fram.


Hemma i huset får vi själva snart inte plats längre. Det är tomatplantor och kronärtsskockor överallt. Men det växer bra. I helgen har vi målat och snyggat till lite i växthuset. Vi har spadgrävt årets potatisland. Det är tufft för sin stackars kropp att spadvända 40 kvadratmeter potatisland. Det är inte lång tid kvar nu förrän man kan börja. Jo visst hade man kunnat börja för länge sedan. Men vem orkar springa och täcka plantor med väv varenda frostnatt.

Vårfåglarna sprutar in. Idag såg Nisse den första ladusvalan. Förra helgen passerade en alförrädare vid Kåseberga. Inte fan var man där inte. Jag ger upp!

1 kommentar:

Cancer i blodet. sa...

Att du skulle ge upp tror jag inte så mycket på.