lördag 23 april 2011

Påsk i Gårdsboden

Påsken är i full gång och hemma är det full fart. Ja på Ingela har det varit full fart de senaste veckorna. Det har varit ett stökande och fejande och knåpande för att få allt igång. Men nu är butiken öppen hela helgen! Vädret är strålande även om ostanvinden är lite kylig. Men det är ju bra för då måste folk röra på sig!


Skyltar har kommit upp. Även den skylt i byn som i vintras blev överkörd av en bil! Nya flyers har dragits ut för att sprida reklam över firman.

Butiken är fylld med allehanda saker, såsom kanongoa kolor från Spikarö:


Keramik och ståltrådsarbeten:


Växthuset är också fullt med växter och prylar:

Gröna änglar och fiskkrukor


Växthuset är även fyllt med kryddväxter, engelska pelargoner och kronärtsskockor:


Vid sidan av gårdsboden så är vårbruket i full gång. Löken är nere och växthuset och fönsterbänkarna inomhus är fulla av tomater, gurkor, grönkål, vitkål, blommor av allehanda slag med mera med mera. I går sattes löken ut. Annars är våren lite seg här på Österlen. Man brukar säga att det skiljer 10 dagar mellan Malmö och Österlen. Östersjön kyler ner på våren vilket gör att lövutspring är mycket senare här. Men äppelträn och körsbärsträn börjar nu spricka. Jag tror att vi ligger 10 dagar efter Malmö och ganska jämbördigt med Mälardalen på våren.

Katterna tar det som vanligt lugnt och har förbiseende med vårt bökande och stökande.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhh... vilka fina bilder. Butiken ser helt fantastisk ut och innehavarinnan likaså. Hoppas att det finns ngr varor kvar när jag kommer. Kram Ewy

Papa sa...

Ser ju otroligt fint ut. Hoppas det gick bra med försäljningen.

Cancer i blodet. sa...

Den rostiga pippin ser ju nästan ut som en råka, men jag antar att det är en kråka.