söndag 15 januari 2012

Nu ska vi skaffa ett nytt kök!

Nu är det dags att ta tag i huset invändigt. Tidigare har vi ju mest arbetat på utsidan. Vi har lagt in jordvärme, bytt dörrar och fönster, renoverat Ingelas verkstad samt inte minst putsat om hela huset. Ja vi har ju byggr ett växthus också. Men då är det dags att flytta in i kåken. Vi kommer att genomföra den inre renoverigen i etapper. Vi börjar med vårt kök och vårt matrum.

Vi har ett litet kök och ett matrum bredvid. Så vi har haft lite trångt om utrymme i köket. Men nu ska väggen mellan kök och matrum bort. Där väggen idag står ska vi istället ha en lång köksö med en lång bänkskiva med spishäll. Så itället för att vi idag har ett trångt L-format kök så får vi ett smartare U-format kök. Köket blir ju inte större men kommer nog bli mer effektivt och bättre att arbeta i. Dessutom kan man lättare ha en konversation med Ingela samtidigt som hon läppjar på ett glas vin i matrummet.

Vi kommer att riva innertak, tapeter och golv och göra helt nytt. Takbjälkarna ska plockas fram. Nytt linoleumgolv. På väggarna ska tapeterna bort för vi vill ha putsade innerväggar i framtiden. Vi har väl inte alltid varit överens. Men efter segdragna förhandlingar så har Nisse fått sina skåpsluckor samt fått sin ugn och kyl/frys. Ingela har efter visst tjat fått sin kamin i matrummet. Dessutom kommer hon att få sitt rutiga linoleumgolv.

Nu har vi arbete i fubruari och mars!

Helgerna har avlöpt bra. Vi har ätit gott, druckit gott och vandrat mycket. Hjortytterfilén på julafton var en höjdare! Kängrufilé på nyårsafton var väl inte lika spännande men gick ner. Under trettonhelgen hade vi med oss en bit hjort till Alex, Emma och Sigrid som har flyttat till nytt hus i Näsum.

Inga kommentarer: