söndag 20 januari 2013

Nytt vardagsrum

Nu är vi på gång med vårt nya vardagsrum! Förra året tog vi ju köket. Så nu är dey ju dags med nästa projekt. Vi satte igång med att riva någon dag efter nyårsafton. Det tog en hel dag bara att tömma rummet.









Sen var det bara att börja riva. Bort med innertak, isolering och tapeter. Mycket bräder, mycket spik och mycket isolering.



Ingela drar ut spik. Det var fina bräder i taket. De kan alltid vara bra att ha. Nu ligger de i garaget!



Bjälkarna i taket var av varierande kvalité. Dom slipades. Ett drygt jobb. Framförallt drygt att få de vitmålade trärena.


Ny el har förberetts 

  













 Ingela laserade bjälkarna med pigmenterad linolja.

 

Mellan bjälkarna ska det läggas isolering och sen ska det läggas vitmålad panel. precis som vi har det i köket. Panelen kommer i morgon. Sen ska vi ägna veckan åt att måla den.



Om ni inte minns så blev ju kökstaket såhär.


Väggarna bakom elementen är tillputsade innan elementen ska tillbaka. Sen ska resten av väggarna jämnas av innan de ska målas med vit strukturfärg.


Sen när tak och väggar är klara så ska vi lägga in parkett. Troligen blir det ekparkett. Men vi har inte bestämt oss riktigt ännu.






2 kommentarer:

Papa sa...

Snyggt! Hur mycket fixar ni själva? Inte kan ni väl dra el och så?

Kul att se ett nytt blogg-inlägg för övrigt. Gick in av en slump. Trodde den var nerlagd.

Nisse och Ingela sa...

Tja den var näst intill bortglömd den där bloggen. Men vi var bara tvugna att lägga ut lite bilder på vardagsrummet.

Nä, el drar vi inte. Vi rev allt själva, balkarna har vi slipat och betsat. Vi har en snickare som lägger in isoleringen och sätter panel i taket. Han ska även laga skador i väggarna. Sen målar vi och lägger golv själva.