fredag 30 januari 2009

Det jobbas på Vallby 394

Om det nu är nån tycker synd om stackars Nisse som får jobba o slita. Och får mentala bilder på Ingela i en divan ätandes praliner. Vill vi härmed visa lite bilder o berätta lite om Ingelas vardag på Vallby 394. Denna vecka har vädret tillåtit trädgårdsjobb, så det var bara att fortsätta där man slutade i december. Vallen där vi ska ha en roshäck skulle göras färdig. Vad det blir för rosor........efter lite diskutioner fram o tillbaka TROR vi att det blir vresrosen Fru Dagmar Hastrup. Efter att den var klar, så var det bara att ta tag i den stora jord-sten-sand-gräshögen. Skulle fixas till o göras till rabatt. Ett digert jobb, men skam den som ger sig. Ja se där har redan ett par dagar gått till enda.

Den ogjorda högen ligger o väntar på spaden och så den lilla betongån




Sen var det dax att ta tag i det gamla växthuset, mycket krossat glas var det. En hög tegelvägg skulle knackas ner, och med så hela o betongfria tegelstenar som möjlig. Det hade legat i träda i ca10 år, så allt var ihopväxt med gräs, ogräs och vinrankor i ett enda sammasurium. Det tar sin lilla tid så man får nog ta nästa vecka till hjälp. Det var pilligt med allt gömt glas, och tungt med all sten o betong som skulle köras bort. Men det är bara att spänna magmusklerna och vips så har man lagt in ett litet gympass i det hela. Man måste se till att förena nytta med nöje.........

Betongen som växte till en stor hög, blev till en betongå. Ingela blev själv väldigt nöjd, inget får gå till spillo, allt som kan ska tas tillvara på.

Lite före o efterbilder på det gamla växthuset. Sen blev det en trevlig liten tegelhög också

Och så i dag fredag kom Peter och gänget för att fixa färdigt för våran jordvärme. Det har varit full fart, så det var bara att hålla sej ur vägen när proffsen jobbade. Lite kaffe o gott till eftermiddagsfikat, susade Ingela in till stan o införskaffade. Det gäller att fjäska lite för sina hantverkare, annars så kanske vi inte får nån värme i helgen.
Självaste Peter på språng, o så resten av gänget som trängs i det lilla pannrummet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi som känner Ingela sen hon föddes vet att praliner äter hon bara varannan söndag, däremellan jobbar hon och sliter väldigt hårt.
Vad skönt för er att ni fick varmt till helgen, men å andra sidan om det inte blivit någon värme är vi säkra på att ni fixat den tillsammans. Det var ett tag sedan det kom något förslag på gott vin, ni har väl inte gått i torka?
Om två veckor drar vi åt sydost men vi skall säkert på något internetcafé kunna se vad ni har för er. Må så väl och ring gärna.

Håkan, Eva och Dixon

Papa sa...

Var köper man goda praliner där nere? Något favoritställe i Simris som brukar frekventeras?

Papa sa...

Men bloggas mycket görs det visst inte...