måndag 27 april 2009

Emma har fått barn!

I torsdags födde Ingelas dotter Emma en dotter. Och det gick unnan för hunnan. Pantermorsan Emma hade lite värk i magen på morgonen. Men Emma tog det coolt som vanligt. Värkarna tilltog lite och framåt förmiddagen ringde hon barnmorskan och tog på dennes inrådan en varm dusch för att lindra värkarna lite. Hon hann ringa sin Alex men sen gick det unnan. En halvtimme senare hade hon ensammen, ståendes i duschen fött sitt första barn. Alex som snabbt hade kört från jobbet i Eslöv hann in genom dörren bara minuten efter att allt var klart. Sen åkte dom ambulans in till BB i Kristianstad där de blev omhändertagna. Men både Emma och barnet hade klarat sig fint!

Under helgen har vi varit uppe i Nyköping och på hemresan passade vi på att hälsa på hos de nyblivna föräldrarna i Sösdala.

Två glada föräldrar och en glad och nyfiken mormor:
Under helgen har vi varit uppe i Nyköping för att vara med på den årliga Tintomaravandringen. Varje år (detta var 41:a årgången) i slutet av april har frisksportarna en vandring i Kolmårdsskogarna. Den går i Tintomaras spår. Tintomara är ett väsen som lever ute i Kolmårdsskogarna. Karl Jonas Love Almqvist skriver om denna gestalt i "Drottningens juvelsmycke". Vandringen är en natur- och kulturvandring i riktig kolmårdsnatur. Vandringen pågår i två dagar med övernattning. Det är en härlig skogsvandring med trevligt umgänge och fina naturupplevelser. Som ledare är Bert Lindgren som är naturvetare och gammal lärare vilket också märks på hans berättande och kåserande. Med är också den otröttlige skogsmannen Sven Jonsson. Få har ett intresse och erfarenhet av skog som Sven. Sven är för övrigt den enda som har varit med under vandringens samtliga 41 år. Imponerande!
Några av deltagarna och till höger legendaren Sven
Väl hemma så har det bara knakat i grönskan. Vårt körsbärsplommon (Prunus cerasifera) i full blom. Vetet på fältet utanför har vuxit en decimeter på fem dagar. I torsdags fanns där inte ett grässtrå.
Vårt körsbärsplommon i full blom. Vetefältet med vår rostiga mölla i bakgrunden.

4 kommentarer:

Madlar sa...

Grattis mormor!

Papa sa...

Vilken historia!
Gratulera från oss.

Anonym sa...

Grattis Mormor, du ser riktigt stolt ut. vi tycker att barnbarnet påminner lite om mormor. Vi är just nu Grankan och har soligt och fint väder. Idag har vi gått två mil bl a i öknen vilket känns i benen. Ikväll firas två årig bröllopsdag med krog rekommenerad från självaste stjärnkocken Nils-Emil och givetvis en flaska skumpa (Piper-Heidsieck). Må så väl

Eva och Håkan

Malin sa...

Hej!
Jag googlade på körsbärsplommon och hamnade hos er. Högst upp kom berättelsen om förlossningen. Vilken historia! Jag läste den fem gånger och rös.

Fin Körsbärsplommon. Har precis köpt en och planterar. Ljuvlig buske.

Malin