söndag 19 april 2009

Här odlas!

Våren drar på med stormsteg nere i Skåne. Vitsippor och backsippor blommar för fullt ute och de tropikflyttande fåglarna känns ovanligt tidiga. Lövsångarna är på plats och de första svartvits flugsnapparna har börjat dyka upp. Åkergrodorna leker för fullt ute i pölarna till Ingelas stora glädje!

I veckan har vi fått hjälp av en av grannbönderna med att fräsa upp våra växtbäddar. Traktorburen jordfräs gjorde susen på den baltiska moränleran! Under söndagen har vi med kratta och skyffel städat upp hela den stora yta där vi en gång lade jordvärme. Växtbäddarna har jämnats till och det som inte ska vara växtbäddar har krattats till jämnt och fint så att gräsklipparen ska ta sig fram enkelt och bra. Nu känns det som att vi verkligen städat upp ordentligt efter jordvärmen. Så nu kan gräs och ogräs växa som det vill!



Av några överblivna lecablock byggde vi en ny odlingsbinge. Denna har vi fyllt med dynga och jord. Där ska vi odla squash och nakenfröpumpa. Sen har vi egna pumpakärnor till müslin!



Här ska odlas ordentligt! All mark går kanske inte åt. Men vi ska fylla rätt så mycket. Hemma har vi redan tomat, paprika, purjo och kronärtsskockor på drivning. Men vi har betydligt mer frön som måste frösås nu. Frilandsgurka, nakenfröpumpor, svartrot, squash, majs, solrosor med mera.

Förgroning i våra fönster

Purjo och tomater

Kronärtsskocka och paprika
Idag har vi haft besök av en udda fågel. En avelsduva. En förädlad burrymling. Men den var fin ändå!
Nu måste vi snart åka iväg till Glemmingebro. Våra dörrar och framförallt lås börjar ge sig på allvar. Det är inte så att de är svåra att stänga. Tvärtom. Låset på ena dörren går knappt att få upp. Nåja. Det är ju inbrottssäkert iallafall. Till sist kan vi berätta att vår käre Ynk är tillbaka efter ca 10 dagars frånvaro. Vart hon har varit har vi ingen aning om. Dessutom kom Viola hem häromdagen rejält mörbultad. Hon har naturligtvis varit i ett rejält slagsmål. Inte så konstigt med det humör hon kan visa ;-).

Inga kommentarer: