lördag 5 december 2009

Gislövs stjärna

Idag har Ingela varit på Gislövs stjärnas julmarknad. Ett optimistiskt försök! Men julmarknaden var tyvärr inte så jättebra. Den har tydligen varit riktgt bra tidigare år. Men det känns lite som att den har övermognat lite. Så är det ofta. Det är viktigt med ett stort engagemang hos den/de som anordnar marknaden. Utveckling är nödvändigt för att besökarna inte ska tröttna och framförallt för att locka dit nya besökare.

Ett ofog som verkar ha spritt sig bland marknadsarrangörer här nere är att ta inträde! Helt idiotiskt. Besökarna ska handla. Det är bättre att ta någon hundralapp mer av försäljarna. Arrangörerna gör så mycket pengar ändå på försäljning av fika och mat.

Ett roligt möte var ändå Leif. Leif bor också i Vallby, men bortåt Rävåkra till typ. Vi har hittils bara känt Leif via blogvärlden. Både Leif och vi går gärna på Hammenhögs gästis. Men vi har märkligt nog inte strålat samman någon gång. Men nu så. Vi hoppas vi kan träffa er mer så att även Nisse får se er "på riktigt".

Gislövs Stjärna
Vi kan inte direkt historien gakom stjärnan. Men det känns som en riktigt klassiskt gammalt "Folkets hus". Ett gammalt danspalats utslängt i ingenstans. Det gäspar verkligen dåtid. Man gissar att alla stora folkparksartister har varit här. Men det var då. Men visst andas lokalen lite historia! Nyfiken som jag är (Nisse alltså) så smög jag upp på våningen och hittade gamla konferenssalar. Det fanns en tid då fackrörelsen var stor och alla skulle åka på kurser och konferenser. Hela huset andas nutidshistoria!

Runt folkparken finns två fotbollsplaner. Här spelas regelbundet fotboll. Stjärnan omges även om en maffig ädellövskogsdunge. En riktigt trevlig plats att åka till om man vill gå en "liten"skogspromenad på Österlen. Vi har varit där flera gånger. Platsen är alla gånger värd en söndagspromenad. Inte minst i maj-juni!

Inga kommentarer: