onsdag 16 december 2009

Jag är härligt umbärlig!

Man undrade just om det verkligen var Skåne man flyttade till. Något tunnt mögelskikt lade sig över marken för några dagar sedan. Men det ska tydligen komma mer vitt. I slutet av veckan har vi säkert fått snö så det nästan är vitt på backen. Nu ska man kanske inte sitta och raljera över skånevädret. Det är rätt skönt att det är "nästan" snöfritt. Det behöver inte vara många millimeter snö för att det ska vara fint. Men det som ska till nu för att göra en riktigt fin jul är: kallt, en stor sol med blå himmel, vindstilla och ett ytterst tunnt snölager! Någon enstaka dag med sol har vi haft i början av december (och några ytterst korta glimtar). Men november var deprimerande grå. Nu hade det varit skönt med lite sol i jul och nyår!

Jag sitter hemma förkyld sedan i måndags. Normalt skulle man ha jobbat ändå. Lite febernedsättande och sen körde man. Men svininfluensan har verkligen medfört klara fördelar. Lite halsont och en lättare feber och vips måste man vara sängliggande hemma. Så livrädda som folk har varit för hostande personer som i år har väl folk inte varit sedan digerdöden. Nu vet jag inte om dom hostade egentligen av digerdöden. Men dom var åtminstone sjuka! Men det är riktigt skönt att ta några dagar hemma. Min feber har varit lagom lätt och alldeles perfekt! För pigg för sängen men så fort man tar tre steg i en trapp så  blir man alldeles matt och svettig. Men det är ju ett perfekt läge till att sitta i vardagsrumssoffan och njuta lite av lugn och ro. Lite DVD-filmer, lite surfande, lite läsande. Sen får man lite pappersjobb utfört oskså, som den där blanketten för ROT-avdraget. Sen kom nya Impectakatalogen idag. Jag är så gärna sjuk ett par dagar. Man hinner koppla av lite innan julen. Jag ska jobba mellandagarna, så jag passar på att vara lite UMBÄRLIG på jobbet ett tag. Jag ska nog passa på att vara lite sjuk vid samma tid nästa år också.

Impectakatalogen damp ju ner idag. För oförstående (eller lyckligt ovetande) så är det en tjock katalog med fröer till grönsaker, blommor med mera. Förr i tiden fanns Hammenhögs frö. Men det är tyvärr historia idag. För oss odlarfreaks så är det lite av julafton att få hem katalogen för att bläddra igenom. Odlingssäsongen börjar liksom då! Fattar ni! Våren 2010 har redan börjat! Planerandet av morotsrader och kronärtsskockor har redan börjat. Sen ska det ju alltid beställas något udda och konstigt som man aldrig har odlat förut. Här nere säger bönderna att allting växer, bara man inte glömmer att så. Det är förvisso sant. Lyckas man bara skydda från vinden så växer det mesta riktigt bra. Lite extra vatten i egen brunn är också bra. Österlen är sol och vindsäkert. Men österlen kan också vara rätt torrt sommartid.

1 kommentar:

Leif sa...

Nu förstår ni lite hur det är med snön på österlen. Leif