söndag 14 mars 2010

Aprilväder i mars

Norrut pratar man om aprilväder. Skåningarna som nästan aldrig har några riktiga vintrar har aprilväder redan i mars. I år är det stor frustration eftersom snö fortfarande ligger kvar ute. Vi är bevisligen fortfarande rätt nynerflyttade eftersom vi tycker att snö i mars är rätt normalt. Men det tycker inte skåningarna som nu går och frustar och stånkar.

På lördagen for vi upp mot Bromölla för att hälsa på Emma, Alex och Sigrid. På vägen upp stannade vi till i Rinkaby och i en gigantisk tygaffär med tyger i alla sorter och kulörta färger. Ett himmelrike för den som kan sy. Ja det kan ju ingen av oss. Men Emma ska sy en finklänning till Ingela. Det blir nästan ett optiskt buller av att se så många färger på en gång.

Efter en ordentlig genomgång av tygerna hade vi ett par tygprover med oss ut. Nisse hade redan vid ankomsten till tygaffären noterat att det låg en chokladbutik som granne. Efter ett så svettigt pass inne bland sytanterna så var ju ett besök i chokladbutiken ett måste. Fint och dyrt var det. Säga vad man vill om den här chokladtrenden som har svept över oss ett par år nu, men ibland tycker jag (Nisse) att man är lite väl överambitiös med fantasier kring choklad. Så verkar det bli med alla trender att de ska flippas ur och plötsligt kan man använda choklad till allt! I butiken hade de hudkräm av choklad, tvål av choklad, te med chokladsmak med mera. Man kunde åka dit och vara med på chokladskulpturkvällar. Eller provningar med choklad och vinäger. Personligen så är jag nog rätt tråkig, fantasilös och konservativ. Jag vill äta choklad som godis eller i efterrätter. Å då inte de där beska högkoncentrerade kakorna tack. Det verkar som att ju beskare choklad dessto finare ska det vara. Någon slags lagom balans måste det vara. Nu äter vi gärna finare choklad, men säger man schweziernöt så får man sura blickar bland dessa chokladfaschister! Men visst är det gott!

Ingela har nu drejat sina första muggar och den första brännugnen har precis blivit färdig. Till påsk tänker Ingela starta sin butik ute i verkstan så då måste det finnas ett litet sortiment att sälja av. Vi har inte hunnit med vad vi hoppats på med huset. Dessutom har vintern bromsat en del arbeten. Men vi "smygöppnar" till påsk. Vi hänger ut en skylt till konstrundan så får vi väl se hur det går. Man ska ju öppna försiktigt och sen  stadigt öka. Eller hur!

Inga kommentarer: