måndag 19 april 2010

Digital exil i Vallby

Vi vet inte om påsken tog musten ur oss. Men tiden för datorer och så även bloggande har inte varit så omfattande på sistone. Tja vi jobbar på rätt bra och sover minst lika bra på nätterna. Men vi lever! Efter ett hästjobb med att få fason på Ingelas butik och till det huset fullt av folk över påsken så satt vi som två fågelholkar när påasken väl var över. Får man gå och lägga sig före nio på kvällen? Jajemen! Det får man!

Butiken rullar på. Under april ut så är öppettiderna fredagar 11-16 och lördagar 11-16. Ingela utökar troligen öppettiderna närmara sommaren.

I söndags var vi uppe i Näsum som ligger uppe i de nordliga utmarkerna. Det vill sägga strax norr om Bromölla. Lilla Sigrid hade ettårskalas! Den lillingen har tidigt fått smak för grädde. För egen del kan nämnas att förtjusningen för gräddiga efterrätter ofta varar livet ut. Men det är ju ett rätt delikat problem!


När vi inte åker runt och äter så donar vi som vanligt i trädgården. Att ordna vårbruket för hand tar minsann på rygg och armar. Även detta sover man gott av! Men nu börjar det ordna till sig. Vi har planterat ett persikoträd, hallonplantor, vi har satt en liten buxbomshäck. Dessutom har vi köpt ett nytta Aromaäpple som ska komplettera de äppelträd vi redan har. Dessutom ville Nisse ha lite nya vindruvor in till växthuset. Det blev en blå sort som heter 'Frankentaler' och en grön druva som heter 'Doctor Schmidtmans Sockerdeuva'. Gott! Ja växthuset är fullt av odlingar förståss. Gurkor, melon, paprika, peppar, tobak med mera. Ja det är väl inte konstigt att man blir trött på våren!

Inga kommentarer: