lördag 24 april 2010

Livet tar sina sidospår ibland

Livet tar verkligen sina sidospår ibland. Men lättade och åter lyckliga så vet vi att allt ska bli som vanligt igen. Ingela blev dålig förra helgen. Ingela är ju ingen vekling precis och ibland är hon en riktig tjurskalle. Men i tisdags morse lyckades Nisse ändå beordra henne till vårdcentralen i Borrby. Hon åkte inte utan ett visst tjat. Men Nisse har tränat bra på "arga leken" och fick till slut ta till sitt strängaste pokerfejs. Väl på vårdcentralen så blev hon ganska snart vidarehänvisad till Ysta lassarett. Ingela har en stor muskelknuta i magen som har vuxit sig så stor att den tränger på urinblåsa med mera. Det blev stort pådrag med prover och skiktröntgen. Men tack och lov så konstaterade dom att det inte var någon farligare cancer eller liknande. Den gör bara ont eftersom den är stor trycker på andra organ. Dessutom var Ingelas blodvärden riktigt dåliga. Så Ingela fick ligga kvar ända till i fredags då gräsänklingen Nisse äntligen fick hämta hem sin Ingela. Efter att Ingela fått nytt blod så är hon nu piggare än vanligt. Nu väntar bara en  operation som kommer att ske inom de närmaste två veckorna. Till Ingelas fasa så är hon beordrad att vara stilla i minst en månad efter operationen. Inget arbete utomhus, inga tunga lyft. Kan ni se Ingela sitta still en dag? Ingela kommer att bli galen. Men det ska vi nog kunna hantera här i Vallby!

Samma dag som Ingela krokig av magknipskulle ner till Borrby vårdcentral i tisdags så kom vår snickare och började med vår fasad. Han jobbade ett par dagar och har fått upp det mesta av isoleringen på huset. Det ser redab snyggare ut även utan puts. Vitt hus med blåa prickar! Innovativ design! Huset ska isoleras utvändigt, det ska nätas och sen ska det putsas utvändigt. Äntligen är han igång med fasaden!



Idag har vi haft en skön dag i trädgården. Efter en vecka av låg energi av förklarliga själ så sprudlade arbetsglädjen idag! Vi fördelade det bra på så sätt att Ingela var glad och Nisse arbetade. Nisse satte ett nyinköpt äppelträd, satte första potatisen, beskar rosor, krukade om squash och vaxbönor, lagade sprickor i orangeriets gamla betongvägg.

2 kommentarer:

Leif sa...

Skönt att det inte var så allvarligt

Cancer i blodet. sa...

Huga - tur att det var "ofarligt". Huset blir nog bra, bättre än förr även om ni skulle hoppa över nätning och putsning.