torsdag 29 juli 2010

Bröllopsyra med Torsson i Hammenhög

Brölloppet närmar sig och alla släktingar börjar sakta tåga in mot Vallby och Hammenhög. Ikväll blir det förfest för brudparet i Hammenhög. Torsson spelar på garaget. Givetvis har Nisse tvingat in Ingela dit för att njuta av detta kultband! Garaget ligger på bakgården av Herr Nilsson. Ja den där gamla bilhandeln som Camilla Backman har gjort om till designbutik.


Som jag skrev tidigare angående Hammenhög så är det betydligt större än lilla Vallby. Hammenhög är stan med Ica, pizzeria, grill, mack med mera. Matutbudet är verkligen varierat. Från billig hamburgare till Gästis som verkligen ligger i toppklass vad det gäller matkvalité.



Affärsgatan genom Hammenhög kantas av Herr Nillson, Perssons färg, Fröken Östergrens café. På torget kan man höpa dyra och fina möbler på Jeppson.



Gamla fröfirman är det bara en spillra kvar av tyvärr. Men Hammenhögs bönder mjölkar fortfarande ur stora skördar ur de feta jordarna.




Hammenhögs kyrka är inte lika stor och vacker som Vallbys. Men så pjåkig är den väl inte. Den duger ;-).

Till alla nordbor som kommer ner så får jag önska en skön Skånevistelse. Ni kommer att kunna leva gott i Vallby/Hammenhög!

2 kommentarer:

Cancer i blodet. sa...

Vallby kyrka var säteskyrka för herrefolket på Glimmingehus. Det är därför den är så jävla stor och fin!

Leif sa...

Ja Hammenhögs kyrka byggdes av nyrika bönder medan adeln i Vallby levde av det gamla....Ta det nu lugnt på lördag och ät inte för mycket nu Nisse.