onsdag 4 augusti 2010

Nu är vi ringmärkta

Nu har nästan alla våra släktingar åkt hem. Det har varit några intensiva men fantastiska dagar! I lördags klockan 16 stod Ingela och jag nervösa i Vallby kyrka. Vi hade ett jättefint och oförglömligt bröllop i Vallby kyrka. Nisse satte ring på sin egen praktpingela. Vädret var sagolikt. Vigseln var sagolik med Mats Hagelin som präst. Vår kantor Monica Carlsson spelade ingångs och utgångsmarscher så att inte ett öga var torrt. Nadja Eriksson sjöng med sin magnifika sångröst. Sen bar det iväg med häst och vagn mot Gästis i Hammenhög. Två fina ardennerhästar med en fin gammal vagn och en finklädd kusk i hög hatt. Byborna vinkade och grattade på vår färd genom byn.

Festen på Gästis blev oförglömlig. Skånskt gille med fransk touch. Till förrätt silltallrik med öl och en liten nubbe. Till varmrätt stekt ungråka med tillbehör. Smaskens! Våra nordbor till släktingar skruvade lite på sig men alla fick en oförglömlig smakupplevelse. Gott tror jag att de flesta tyckte. Ja barnen ville gärna ha Jonas köttbullar. Pannacottan till dessert föll alla i smaken. För att inte tala om tårtan av vitchokladnousse med björnbär till kaffet. Vi rullade bokstavligen ut på dansgolvet. Dansen behövdes verkligen. Vi fick janssons frestelse till nattamat. Många av oss var redan alldeles för mätta. Men den var så god att de flesta av oss glatt mumsade av denna också. Det blev ett gästisbröllop precis som vi hade hoppats på. Jonas i köket är inte bara kock. Han är mästerkock! Serveringen sköttes galant med finess. Sen sov och snarkade vi kungligt i de sköna sängarna på ovanvåningen.

Tyvärr har vi ännu inga bilder. Men vi kommer snart att få några hundra bilder. Vi lovar att lägga upp lite senare. Men ni kan gå in på Staffans Gästisblog. Av Staffan och Annelie på Gästis fick en Österlenros som heter Hannas ros. Den finns planterad i Gästis träfgård. Om ni åker dit och äter så kan ni fråga efter Nisses och Ingelas ros så kan de säkert visa er den. Spill gärna lite vin på den så att den växer och mår bra. Ett stort tack till Gästis som hjälpte oss och gav oss ett oförglömligt minne.

4 kommentarer:

Lena i Vallby sa...

Har sitter vi i USA och tittar pa bilden fran Gastis. Lena snorvlar forstas... Per ar betydligt coolare, pastar han.

Harligt att se att det gick vagen, att ringarna sitter dar de ska och att ni fick en fin fest.

Vi ses nar vi kommer hem.

Kram fran andra sidan Atlanten

Cancer i blodet. sa...

Trevligt att det blev så bra. Ringmärkning är inte bara rutin, ens för en ornitolog. Men jag undrar om det inte är dags att ändra namn på er blogg. "Dags att sätta bo" känns litet passé.

Pappa Gösta sa...

Ja det var verkligen ett bröllop som heter duga! Och vilken sagolik tur med vädret! Allt klaffade perfekt. Jag och Anita vill också tacka så hemskt mycket för att ni så generöst ordnade rum åt oss på Gästis, ett mycket trevligt rum dessutom.

Papa sa...

Ja det var verkligen en underbar dag. Otroligt trevligt och bra ordnat dessutom. Tack för en underbar bröllopsfest herr och fru Nilsson.