måndag 3 januari 2011

Jul och nyår

Jul och nyår har passerat med god mat och mycket snö. Som vanligt så har vi ätit så att man nästan skäms i jul. Förutom julafton så hann vi med tre julbord (ja Ingela bara två). Även om det har gått ett par veckor sedan så måste vi ändå omnämna julbordet på Gästis i Hammenhög. Det bästa detta år! Gästis har förstått finessen med att inte ha så många rätter som möjligt utan istället satsa på kvalitét. Det vinner dom på. Snyggt och gott! Årets julbord var dekorerat med pepparkakshus. Husen var modeller på hus i Hammenhög! Dessutom har dom ju en ny Jukebox!


Julen firades i Nyköping. Vi lyckades lämna Skåne via Sturup på onsdagkvällen, i grevens tid innan snöovädret grep tag om Österlen. Lite tur ska man ha! Sen var det julmat i fyra dagar. Efter landningen fick vi avnjuta den nygrilljerade skinkan hemma hos Håkan och Eva i Sollentuna. Hos Håkan och Eva har vi en egen privat hyrbilsfirma. Vi har bra förmåner där då övernattning och mat ofta ingår i den billiga hyran! Färden bar på torsdagen ner till Nyköping där vi firade med de flesta av våra släktingar kors och tvärs! Som vanligt så var vi usla på att ta bilder. Ingela lyckades föreviga Nisse iförd Fés sittande på en gunghäst. Ja vi har ju alla våra egna små jultraditioner...







När vi kom hem så var alla snöstormar över. Det hade tydligen varit bedrövligt i Skåne. Folk hade fått fira jul på varsina håll. Bara att åka till grannbyn var omöjligt. Vallby var stängt för biltrafik i tre dagar och vägen till Hammenhög blev framskottat först på annandagen. När vi väl var hemma så började det mesta att ordna till sig. Men vi hade lite att skotta fram. Källaren, bilen, grårdsboden med mera.




 Nyår firade vi uppe i Näsum norr om Bromölla där Emma, Alex och Sigrid bor.




 Vi åt gott och fick en lång och härlig promenad på nyårsafton.

1 kommentar:

Cancer i blodet. sa...

Hej och god fortsättning! Tack för lovorden över vårt julbord. Men en sak undrar jag över "när vi kom till Österlen var alla snöstormar över"; är det ett löfte.
Nisse i röd fez i stället för traditionell röd luva ser jag som en utsträckt ekumenisk hand.
I övrigt har jag inhämtat att den sällsynta alförrädaren siktats på Bornholm.