fredag 20 maj 2011

Tillbaka från bloggexilen!

Nu har vår blogg legat på sparlåga ett tag. Men skam den som ger sig! Det är ju så mycket att dona med när man är månskensbonde. I växthuset växer det så det knakar. Man får knappt plats med allt. Pö om pö nu när nattfrost börjar bli allt mer sällsynt så flyttar vi även ut grönsaker på friland. Förra helgen kom grönkålen, purjon och kronärtsskockorna ut på landen. Likaså sådde vi ner mangold, spenat och motötter. Potatisen börjar se riktigt fin ut. Vi har även lite potatis inne i växthuset som blev över. De fick komma ner i hundbajspåsar inne i växthuset.

Potatisland och växthus:

Sparrispotatis i hundbajspåsar!

Körsbär och plommon är överblommade. Äpplena är i full blom och de första syrénerna börjar blomma.  Dessutom är det ju rabarbertid! Dom är ju bäst nu på våren och försommaren. Rabarberkräm och rabarberkaka är smaskens!

Rabarber:

Ingela har full fart på verkstan och butiken. Men hon hinner ändå tvångsgosa med katterna ibland. Katternas nya favoritmat är rå horngädda! Vår granne Per kom över med lite horngädda förra helgen. Sedan dess duger ingen annan mat. Idag var Nisse tvungen att köpa fyra horngäddor inne i Simrishamn. Ja det är en rätt billig fisk. Men mycket udda. Den ser ut som en ålsmal svärdfisk. Benen är gröna. Rökt horngädda är ganska gott faktiskt!



















Ingelas egenhändigt snyggt snickrade drivbänk:

Under tiden av vår bloddexil så har vi hunnit med en sväng till Hornsberg i Stockholm också. Broder Carl fyllde 40 jämnt och firades gott och gemytligt. Då fick vi ju även träffa Svante!

Svante i högform:

2 kommentarer:

ewy sa...

skönt att höra från er igen.....

Anonym sa...

Nu har ni inte bloggat på några veckor. Vadan?