lördag 26 november 2011

Julmarknader och julbord

Högestad är till ända för detta år. Det känns lite märkligt att de bägge helgerna är avklarade nu när advent i princip ska börja. Högestad är en riktigt bra julmarknad med bra hantverkare och försäljare. Därför kommer det också dit ordentligt med besökare. Bo Olsson är tyvärr svår att konkurrera. Då måste man sälja något som dom inte har.

Det är andra året som Ingela är med på Högestad. Högestads julmarknad pågår alltid två helger i rad i november. Ingela är med på bägge helgerna. Det påstås att det inte är lika trångt på marknaden som tidigare år. Men Ingela har varit nöjd ändå. Vi har diskuterat att möjligen hitta någon bra julmarknad i Lund eller se om det går att vara med i Fredriksdal. Det finns mängder med marknader i området. Det gäller bara att hitta rätt. Marknaden ska vara av hög kvalité. Dessutom ska den dra mycket folk som ska vara köpsugna. Även om Ingela trivs med sin firma så är det ju ingen "hobby".








Denna helg tar vi det lite lugnare. Nja Ingela far omkring som vanligt förståss. men vi har inte någon marknad på gång denna helg. Ingela har under veckan varit i Hammenhög och dekroerat julbordet på gästis. Så möjligen ska vi se om det finns platser över så att vi kan gå dit och smaka av. Man hade hoppats att alla julbord hade varit som det på Hammenhögs gästis. Det är inte så stort, det är inte jättemycket sorter av allt. Istället är perfekt tillagat och smakar utsökt. Varför 35 sorters sill när man bara vill ha 3? I dag när vi pratar så mycket om överkonsumtion så borde vi visa att vi menar det också. Men ändå rusar vi hellre efter kvantitét än efter kvalitét. Gästis ligger i tiden. Gästis är lite smalare och lite bättre! Vi hjälper till att göra det ännu mer klimatsmart genom att gå. Ja åtminstone går vi hem.

Nästa helg är Ingela med på julmarknad på Glimminge hus. Åk dit vet ja!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det heter inte i Fredriksdal utan på, hälsar en lokalt bevandrad som tycker att ni ska prova där nästa år.