torsdag 1 mars 2012

Köket börjar ta form nu!

Det har kännts lite trögt ett tag. Riva går undan, montera stommar tar inte så lång tid heller. Men slipa, slipa, slipa, spackla, spackla, slipa, slipa. Vi hade en hel del tapetrester och gammal färg att slipa ner. Efter gamla spikhål fanns en hel del gropar och kratrar att sätta igen med cement. Sen var det bara att måla. De väggpartier som skulle hamna öppet målade vi med en vit strukturfärg som vi inhandlat uppe i Kivik. Andra väggytor som kommer hamna bakom skåp etc målades med vit silikatfärg.

Snyggt med vitt innertak, vita väggar och inoljade takbjälkar!
Under dagen har den första inredningen kommit på plats. Se där! Den gamla väggen har blivit en köksö. Vips har vi dubbelt så mycket arbetsyta på samma kvadratmeter!

Diskbänken är på plats! I morgon sätts kakel. Dessutom kommer vår elektriker att koppla in ugn och spishäll.
I övrigt lunkar det på som vanligt. Nisse har fått hem sin Eldkvarnbox innehållande flera hundra låtar. Låtar som redan finns i skivsamlingen i princip allihop. Men är man hängiven så måste man ju ha den! 40 år av Eldkvarnnostalgi samlade. Några nya låtar bland annat från 70-talets PMH-era (Piska Mej Hårt) finns med. Tur att Eldkvarn har utvecklats sedan dess. Till det bättre! Visst finns den gamla jubileumsboxen också hemma! Men då firade dom bara 20 år.

Inte sedan Eldkvarn brann!!
Eldkvarn var för den som inte vet en ångdriven kvarn som totalförstördes i en brand den 31 oktober 1878. Eldkvarn låg på samma plats som Stockholms stadshus ligger idag.

DN 1 november 1878
 Ett utomordentligt storartat, fastän hemskt skådespel, erbjöds huvudstaden i går eftermiddag, vid och efter mörkrets inbrott, då den å Kungsholmen belägna Eldkvarnen med sina väldiga upplag av säd och mjöl härjades av en brand, vartill man dess bättre hos oss ej ofta får se ett motstycke. I anseende till brandens häftiga utbrott och eldens raska kringgripande upplystes hela huvudstaden och dess närmaste omgivningar som genom ett trollslag. På Djurgården tycktes det som ett ofantligt elektriskt ljus skulle kastat ett mäktigt strålknippe åt detta håll, och vattnet mellan Djurgården och Skeppsholmen var redan då eldfärgat. Ofantliga människoskaror voro på benen. Norrbro, Vasabron och gångbanan voro till trängsel fyllda av åskådare, bland vilka de mest varierande rykten gingo om brandens uppkomst och de otroligaste historier uppdukades. //Källa Wikipedia
  





Purjon och kronärtsskockorna rockas upp till rytmerna av En liten kyss av dej! Det är härligt när det börjar växa på fönsterbrädorna. Det känns verkligen som vår!


Inga kommentarer: