torsdag 21 februari 2013

Gymmet i Hammenhög

Vi har bytt träningslokal. Tidigare tränade vi alltid i på Friskis och Svettis i Simrishamn. Men nu när Nisse har bytt arbetsplats så har vi inte mycket med den byn att göra, så är det ju närmare till Hammenhög. I Hammenhög så finns det sedan ca ett år tillbaka en gym. Det heter mycket riktigt Gymmet i Hammenhög. Jättefina lokaler med bra utrustning. Dessutom så pass nära att det inte finns någon anledning att strunta i det. Där kan man gå för att stånka och svettas. Och det gör vi numera två till tre gånger i veckan. Tidigare körde vi mest spinning. Men nu har vi vågat testa på de där andra konstiga maskinerna också. Med viss skepsiss och försiktighet naturligtvis. Men snart drar vi i såna där löjliga vikter så det står härliga till.

Fastan ska kännas! Men påskmaten ska kännas som en ny födelse när fastan är klar. Ur tunneln ut i ljuset. Hittils går det alldeles utmärkt. Inget socker sedan den 13 februari. I princip inget salt. Ingelas grönkålssoppa som annars är underbar är väl lite tam. Men god. Det börjar växa ett tunnt dammlager på whiskeyflaskan. Kött enbart en gång i vecka är ju unte så svårt. Då kan man lägga lite extra pengar på kött de få gånger man äter. Mjölk ska ju inte en vuxen man dricka. men det är gott till äggakaga. Men det får bli efter påsk.

Nu har vi ju bara fastat i en dryg vecka, så det är ju inte så svårt att hålla en såpass kort period. Nu i helgen fyller ju Ingela år. Då ska vi göra ett litet återfall från fastan. Lite mänsklig måste man ju vara. Men sen från och med söndag kör vi vår fasta fram till långfredagen.

1 kommentar:

Papa sa...

Dom är inte så vassa på att hitta på coola namn på affärsrörelser där nere.
Får se hur ni gillar fastan om 1-2 veckor. Låter trist.