torsdag 9 oktober 2008

Dörren i baklås och Ingela gör hemtjänsten i Vallby!!!

God kväll igen!
Vi har kört igång vårt mobila bredband nu. Det fungerar riktigt bra och vi har riktigt hygglig täckning här i Vallby. Att surfa går hur bra som helst. Det var lite trögare att ladda in bilder i bloggen kanske. Men det går om man har lite tid. Men nu kan vi ju istället lägga in lite oftare.
Vi struntar ju som sagt i fast telefon och kör våra mobila telefoner. Sen nås vi ju via nätet! Ja ja! Vi ska fixa en mailadress åt Ingela också!! Vänta bara!
I förrgår hände en liten olycka med dörren. Den ena dörren och dörrkarmen har varit lite rapplig. Den har ju funnits med i den planerade renoveringen. Ibland går den liksom inte igen riktigt. Så efter två försök så drog Nisse te rejält på tredje försöket. PANG! Sen dess är låset stumt. Varken inifrån eller utifrån. Hmmm. Tur för oss att vi har två ingångar! Vi har inte haft id att ta tag i det ännu. Så vi får väl se!

Här är förresten några nya bilder från vårt numera lite mer välmöblerade hus.

Vårt vardagsrum ur två synvinklar
Vår groventré som också är kontor och förvaringsrum.
Sen en bild på vårt lilla kök.

Vår matsal och en bild på vårt sovrum.


Ingela orkade bara med två dagar på hemtjänsten. Sen sa hon aldrig mer vården! Hemska arbetsvillkor och ganska truliga arbetskamrater gjorde att Ingela fick nog. Vi hade ett litet krismöte i tisdags varpå Nisse kom med det ypperliga förslaget att det vore bättre att Ingela gjorde hemtjänsten hemma. JÄTTEBRA VA!!!... Men bara ett kort tag. Lugna er bara. Ingela har jobb på gång redan på kyrkogårdsförvaltningen i Hammenhög. Så vi hoppas å hoppas å hoppas! Bättre en glad Ingela hemma än en trött och sur i Ystad!
Efter vårt lilla krissamtal har Ingela fått massor av ny energi! Hon har idag satt upp våra tavlor. Dessutom gick hon bärsärk inne i en gammal garderob som vi har bestämt oss för att renovera upp. Vilken tur att hon inte lägger den energin i Ystad!

Tur att vi har många tavlor så att vi kan täcka över alla fula hål. Men lite spackel och färg ska vi få stil på väggarna också!

Vi hittade en igentapetserad garderobsdörr som Ingela plockade fram. En gång i tiden gich trappen upp till vinden upp här men denna är nu flyttad. Men hålet efter den gamla trappen ska bli en ny garderob!

1 kommentar:

Papa sa...

Ska jag förstå det som att Nils just nu har en hemmafru som fixar allt åt honom hemma?