torsdag 2 oktober 2008

Torsdag den 2 oktober

Vi trivs!!
Nu har vi bott i vårt hus i en och en halv vecka. Vi mår riktigt gott. Det finns mycket att göra och mycket att spekulera i. Vi avvaktar med alla större reparationer till nästa år. Men mycket ska ju undersökas och kalkyleras på tills dess.

Vi ska ju...

Riva brickvallen på fasaden och renovera fasaden. Sen ska vi ha vit puts.

Vi ska byta ytterdörrar. Alla dörrar, fönster och övriga detaljer ska sen gå i svart i kontrast mot den vita putsen.

Taket ska ersättas. Vi har eternit idag. Men denna ska ersättas med takpapp.

Sen ska vi ha ett nytt värmesystem. Vi får se vad det blir. Den gamla oljepannan ska bort. Vi får se vad det blir. Sol, jordvärme eller luftvärme.

Vi ska lägga en ordentlig slant i renoveringsbudgetten så att vi kan ta in bra arbetskraft. Då går det för hoppningsvis fortare och det blir bra gjort. Det är lika bra att få undan de jobbiga och dyra investeringarna snabbt.

Sen finns det massor av som vi ska fixa på egen hand. Bygga växthus och bodar. Fräscha upp badrum. Plantera nya lähäckar. med mera. Spännande!!

Ingen fast telefon
Det var så knepigt med ledningar till huset att vi valt att strunta i telefonen. Det skulle kosta flera tusen att få nya telefonledningar till huset. Vi spar in det och spar även in den abonnemangskostnad som det skulle ha inneburit. Dom pengarna lägger vi istället på att ringa lite mer till nära och kära med våra mobiler. Det blir billigare så. Dessutom sitter vi och väntar på vårt mobila bredband som vi har beställt. Sen ska Ingela öppna en egen e-post!! Dä ni! Ingela ska in i IT-världen. Så nu är vi trådlösa och moderna!

Hemlängtan!!
Någon undrar kanske om vi längtar hem!!?? Nisse längtar hem varje dag. Till Ingela och Vallby. Men till Nyköping längtar ingen av oss. Men vi har fyra extrasängar och ett flertal soffor och madrasser. Så vi får plats med många gäster. Dessutom har vi en stor platt gräsyta med plats för husvagn för den som vill.

//Nisse och Ingela!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan,
Hoppas resan hem gick bra. Ska köra Frippe till Arlanda i morgon. Han skall till England och studera atomer. Lycka till på jobbet imorgon. Tycker Håkan o Eva

Eva sa...

Hej på er!

Ingela - Hoppas att du har haft en bra första vecka på jobbet och att du inte kört bort dig!

Nisse - Grattis på namnsdagen!

Vilken spännande kväll ni har framför er! Visst var det väl ikväll ni skulle hämta hem era nya familjemedlemmar Sigge & Viola! Jag ringer snart och hör hur det går!

Sköt om er och många kramar från Eva, kusin Dixon och resten av Sollentunagänget...