söndag 16 november 2008

GLÖGGTIDER

Igår gjorde vi en heldag i den stora staden Malmö! Vi tog morgontåget från Simrishamn... och vips en Ysta Allehanda senare så var vi på plats. Malmö är Skånes pulserande hjärta.

Ingela har ju aldrig varit i Malmö tidigare så Nisse var ju tvungen att visa runt henne centrum. Man hinner ju inte allt på samma dag. Men eftersom fotbollssäsongen är över så har hon ju kvar en av höjdpunkterna i Malmö... just det... en hemmamatch med Malmö FF!

Vi åkte tidigt och var uppe redan kvart över nio. Malmö visade sitt rätta jag. Gråmulet med regnet hängande i luften och en lite lätt bitande fuktig vind. En som bott här förut känner sig hemma med andra ord! Härligt! Vi promenerade upp via Stora och Lilla torg vidare förbi Gustafs Adolfs torg. På Södra förstadsgatan precis efter Gustaf Adolfs torg ligger ett hederligt gammalt konditori kvar. Malmö har ju tyvärr förpestats med mängder av vidriga "Espresso House" eller vad de heter. Trista snabbkaffeställen där de har uselt snabbkaffe och jätteäckliga amerikanska muffins. Låt oss slippa! Vårt fika var jättegott och innehöll massor av kalorier!

Vi promenerade vidare förbi Triangeln och upp till Möllevångstorget. Väl uppe vid Möllan så strosade vi runt bland guldaffärer, arabiska banker, Bagdad livs, Teheran livs, skräddare, skomakare, scharkuterier med mera. Möllan är som att åka till ett Sverige på 30-talet. Kul! Efter Möllan strosade vi tillbaka till Myrorna på södra förstadsgatan. Efter att kolla igenom de väldigt dyra secondhand-plaggen utan att köpa något så var vi sugna på något gott. Aha... öl på Skolgatans Ölcafé på södra skolgatan! Ett härligt ställe. Enklet och rustigt ölhak med rejäl pubmat. Man får verkligen en känsla för Tjeckisk ölhall. Stället ger själ för namnet. Här dricker man öl och äter mat. After work är för töntar med slips!

Efter en god öl så gick vi norrut igen. Vi blev hungriga. Jensens böffhus var fullproppat. Vi hamnade till slut på La Empanada. En chiliensk restaurang granne med S:t Petri kyrka. Schysst snabbmat på latinamerikanskt sätt. Stooora portioner och billigt. Till skillnad från Donkan så var det riktigt gott!!! Vi blev proppmätta. En kort promenad till Lilla torg där Anna Ternheim stod och drog några låtar inne på Folk Å Rock. Trevligt! Man blir nästan sugen på en öl va!? Ut på Lilla torg igen. Ole dole doff,, vilken bar ska vi ta?? En god öl och sen en promenad på det. Sen var vi ganska mosiga och nog dags att åka hem. Mot Pågatåget!

2 kommentarer:

Papa sa...

Malmö är trevligt även om det kan bli rätt kallt på de breda avenyerna när vinden ligger på på vinterhalvåret. Tur att det finns så många trevliga pubar att gömma sig på då.

Papa sa...

Fattar för övrigt inte rubriken. Vad hade detta besök med glögg att göra?