lördag 29 november 2008

Adventsstök och telekablar

Nu börjar det hända saker med vår jordvärme. I veckan satte två telesnubbar ut den telekabel som går genom vår tomt. (Dumt att gräva av!!). Tyvärr har klantarslena dragit en telekabel tvärs igenom vår tomt. Det är ju inte bara vår kabel utan det är en huvudkabel som förser en rad andra kåkar längre bort med tele. Kunde dom inte lagt den längs tomtgränsen. Hmm,,, (hata sydkraft och telia). Nåja, nu har vi hela tomten full av små löjliga pinnar. Men är det något vi kan så är det plocke pinn! På måndag börjar de grävar ner vår slang för jordvärme. 400 meter slang ska ner i slingor på tomten.

Annars är det fullt stök. Adventsljusstakar, adventsstjärnor, kransar, nybakade pepparkakor och nya finska pinnar. I morgon har vi bjudit in våra grannar på advenstfika. Vi har mycket trevliga grannar som glatt hejar på oss i våra renoveringsbestyr.

Idag har vi annars hunnit med en tur till vår favoritstrand nere vid Örnahusen. Nisse skådade lite medan Ingela tog en promenad längs stranden. Nisse hittade bland annat en svarthakedopping i vinterdräkt (den till höger på bilden)

Vi har även varit på Vallbys egen lilla julmarknad i Vallbys gamla sparbankshus (banken är nedlagd sedan två år).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Ni verkar ha det jättemysigt!
Jag har först nu fattat hur man skriver kommentarer!!!
Jag har blivit inspirerad till att baka lussekatter och kakor!
Vi har just något så när börjat anpassa oss till höstrusket efter några härliga sol-och badveckor.
Kram
från
Anita

Anonym sa...

Hej på er i adventstid!
Sitter nu med rosiga kinder och pustar ut efter alla julmarknader.Till och med Talibantomten från 2007 försvann idag i Trosa. Det låter mysigt med grannfikat idag, hoppas ni blev invaderade, önskar Annika med enrisstick och mossa i skumögd blick.