söndag 2 november 2008

Vi är på gång!!!

Idag har vi haft en ordentlig arbetsdag! Vi har återigen haft en fin dag med riktigt trevligt väder. Nisse gjorde färdigt med fågelmatningen samtidigt som Ingela fick tag på färg och pensel och gick lös ute i trädgården. Det vill inte säga lite det. Först gick hon lös på vattenpumpen. Sen målade hon en gammal mattställning som står ute i trädgården. Den ställningen blir en bra spaljé sen. Se bara så fint det blev!!

Eftersom det råkade blåsa svag ostlig vind blev Vallbypyromanen Nisse eld och lågor. Nisse satte fart på en gammal rishög som var liggande. Sen blev det ett intensivt dragande av gammalt skräp som förre ägaren lämnat efter sig. Bland annat det ruttna virket av ett gammalt raserat växthus. Nu har vi eldat sammanlagt fyra gånger sen vi flyttade in och vi har äntligen fått undan det mesta av allt skit som fanns här Härligt!!!
På bilden nedan ser ni också det sista som finns kvar av det gamla växthuset. En raserad tegelvägg. Tydligen gick det en tromb genom trädgården för tio år sedan som bland annat slog sönder växthuset. Delar av det fick tydligen hämtas hos grannen.
Ingela gick sta inne i vårt fula plåtgarage. När vi flyttade in lassade vi bara in en massa saker därinne varpå det blev en väldans oreda. Nu har vi äntligen ordning därinne. Dessutom fick Ingela ut en massa bråte som förre ägaren lämnat kvar.


Viola och Sigge har varit ute två gånger idag. Fortfarande är det jättespännande att vara ute. Allt ska undersökas. Bilar är farliga. Dessutom har grannen en ful och ovanligt korkad schnauser som är väldigt äcklig. Sigge tänker spöa den där när han blir lite större säjer han!

Sigge inspekterar våra nya häckplantor av trubbhagtorn (Crataegus monogyna). Fina plantor som vi köpte på Tågarps plantskola. Dom ska planteras som en ny lähäck i väster. Hagtorn trivs i sol och vind. Har en vacker blomning och fina röda bär på hösten
En annan växt som har vacker höstfärg är rönnsumak (Rhus typhina). Den ser ut som ett litet tempelträd med bred krona.

Nu ligger Ingela, Viola och Sigge utslagna i soffan. Jo Gun är kvar i Vallby. Hon har haft en skön dag. Vilat och tagit promenader i byn. Men hon åker hemåt i morgon.
Gokväll på er då!

1 kommentar:

Papa sa...

Om Sigge vill ha hjälp så spöar jag gärna byrackan. Schnausers ska bara ha stryk. Det ska dom flesta hundar ha faktiskt när jag tänker på saken. Svante har dock en motsatt åsikt. Han gillar alla djur.