lördag 8 november 2008

Skrrobba au pantofflor!

Ännu en skön dag här nere i söder. Lite mulet, men vindstilla och varmt. Solen tittade fram lite efter lunch. Idag har vi jobbat lite i trädgården. Vi satte ner en nyinköpt japansk lönn (Acer palmatum). Ett vackert litet träd som kommer att stå brevid vår vattenpump. Bladen är små och mycket vackra!

Japansk lönn:

Tidigare har vi ju förutom buskmagnolia som vi beskrev tidigare även planerat en liten kinesisk blomsterkornell (Cornus kousa). Den blir en stor buske med vackra vita blommor och på hösten stora röda hallonlika bär. Dom går att äta. Ingen delikatess kanske, men absolut inte äckliga!

Blommor och frukt av blomsterkornell:

Sen har Nisse fått tag på en hel del gråtimjan (Thymus x pseudonanuginosus) och skogsfryle (Luzula sylvatica) via jobbet. Dessa kommer jättebra till användning som marktäckare och utfyllnad i våra alltmer växande rabatter.

Gråtimjan och skogsfryle:


Det går ju ganska fort att få ner lite växter. Vi hann åka in till Simrishamn en stund och fick oss en rejäl fika på Edits lilla fik på storgatan. Sen åkte vi hem och tog lite cigariller och ett par goda drinkar i trädgården. Baccardi raspberry blandat med lite Schweppes lemon. Gott! 15 grader varmt ute och en god drink. Kan det vara bättre en dag i november???

Ingela nöjd med ett fast grepp runt drinken!
Ikväll åt vi stekt skrubba å mos av pantofflor. Gott!!
En lycklig fiskare med en skrubbskädda och en potatis:

Inga kommentarer: