söndag 25 januari 2009

Kända från Ysta Enahanda!

I lördags var vi med i Ysta Allehanda på ett reportage. Eftersom det är den rikstäckande "vinterfågelmatningsrräkningshelgen" denna helg så blev Nisse uppringd av YA och frågades om vi inte ville visa upp vår och berätta lite. Så blev det. På fredag lunch var en journalist och en fotograf i vår trädgård. Titta på artikeln här.
Sen har vi räknat fåglar hela helgen. På vår matning har det varit över 150 fåglar av 14 arter sedan i fredags. Av dessa utgör doch gråsparvar och pilfinkar över 100 fåglar tillsammans. Gå in på SOF om du vill veta mer.

Efter katternas kastrering har lilla Viola varit lite ynklig. Hon blev ju trots allt opererad och sydd så det är ju inte så konstigt. Dessutom har hon drabbats av en tuff kattsnuva och är så snuvig och trörr såååå! Hon har fått en tratt om huvet för att hon inte ska slicka på operationsstygnen. Den gillar hon inte. Livet är ämligt för lilla Viola. Sigge som blev av med sina små julgranskulor är märkligt nog piggare än han har varit på månader! Men n u kommer våra två katter att förbli två och de kommer inte kunna bli fler på egen hand.

Viola med den hemska tratten/två jättetrötta kjellingar


Nisse har blivit lite förkyld i helgen och har ynkat ikapp med Viola. Lite medlidande försöker man få från Ingela. Men Viola får faktiskt mest av den varan. I veckan som kommer så ska vi få får jordvärme installerad. Kommer kännas bra i hushållskassan. Värmen av huset beräknas att kosta 1/3 efter det. Det blir tusenlappar det!

Till sist en bild från platsen där den gulbrynade vännen sågs för en dryg vecka sedan. Det va -10 grader den morgonen.

2 kommentarer:

Papa sa...

Linslöss!
Divor!
Skräppor!
Pratar grannarna fortfarande med det fina folket från norrland?

Anonym sa...

Det vet du väl Nisse att det inte går att beklaga sig för en som jobbat inom sjukvården. Kry på er d v s både du och katterna och Ingela tyck lite synd om dem.

Håkan o Eva