lördag 30 januari 2010

Fröklubben, mera vinter och planeten mars

I går kväll var vi inne i stan. Fröklubben inne i Hammenhög fyllde 1 år och där vankades fest på öl och Chillie sin Carne inne på Fröken Östergrens café. Vankas det öl så kan man faktiskt gå in till stan. Det var mycket trevligt och vi träffade många trevliga Hammenhögare (och liksom oss "omnejdare"). Det bor rätt mycket folk i Hammenhög, och framförallt en hel del inflyttade åretruntare (precis som oss). Det som är lite spännande är att alla inflyttade vill att det ska hända lite, så det gror faktiskt lite av kultur och happeningsatsningar i Hammenhög. Ja urhammenhögarna sitter såklart fortfarande inne och tittar på TV. Nåja, chillin och ölen var god. Det tog 40 minuter att promenera till fröken Östergren. Lite tuffare var det hem då vi hade en lätt piskande motvind med vass snö i ansiktet. Men lite envis ska man vara.  Men det tog 45 minuter hem och vi sov riktigt gott när vi la oss runt midnatt.

Under natten tilltog blåsten och även snön. I morse hade det yrt till ordentligt igen. Vi tror att det kommer att mojna framåt eftermiddagen. Vi har planer på att promenera över till Leif i eftermiddag. Vi får väl se nu. Bilen kan vi glömma. Vi får se. Om vädret vill så kanske vi går över åkern. Annars så spar vi det tills vädret vill. Vår planerade tur till loppisen i "bränneriet" mellan Gärsnäs och Östra Vemmerlöv ställde vi in. Bara dårar kör ut med bilen som det såg ut i morse. Men å andra sidan är det bara dårar som går hem från Hammenhög i det väder som rådde i natt. Se Nisses homevideoproduction: Vindpinad i Vallby
Jodå. Vi kom bort till Leif. Vi klev över åkrarna bort mot Rävåkra mot Vallby 38. Det var trevligt att se Leif och hans hus. Inte minst smakade Oceanölet riktigt bra efter vår promenad. Snön ligger likt sanddyner ute på åkrarna. De ligger i ondulerade dyner. Mellan dynerna är det nästan barmark och man ser nästan rapssvålen titta fram. Dynerna är inte jättehöga men det känns bra i benen att pulsa igenom.

När vi gick hem från Leif igår hade vinden nästan lagt sig helt och det var stjärnklart. Månen var jättefin stor och rund. Rakt ovanför månen ses just nu planeten MARS. Den lyser klar och lite gulröd. Tydligen har inte mars kunnat ses så bra på många år. Jupiter såg vi inte till igår. Jag vet inte riktigt var den ska ligga just nu. Annars så brukar den jätten vara ganska lätt att hitta.

4 kommentarer:

Papa sa...

Måste man inte ta bilen om man ska till jobbet typ? Går bussarna? Eller sitter hela Österlens befolkning inne och trycker till stormarna bedarrat?

Nisse och Ingela sa...

De klokare Österlenarna stannar inne tills det värsta är över. Vissa har övernattningspaket ordnat på jobbet ifall man inte tar sig hem. Ska man ändå ut så gör man klokast i att stå beredd när plogbilen åker förbi och fort som tusan åka efter innan vägen blåst igen. Men för tusan...man kan ju åka till jobbet i morgon istället. Österleningarna är snabba med att ställa in allt som är planerat. Men man förstår dom. När snöröken är tät så ser man knappt 10 meter framför bilen. Allt är vitt. Men Österlen har lite av glesbygdsmentalitet i sig. För ingen verkar direkt ha bråttom här. Till jobbet kommer man tids nog...

Nisse och Ingela sa...

Men hemtjänsten kör stora suvar med fyrhjulsdrift, och jag tror att flera av kommunerna har tillgång till bandvagnar ifall det krisar.

Leif sa...

Jag är glad att jag kom hem till Gbg i söndags