torsdag 28 januari 2010

MERA VINTER OCH MICROBIRDING

Vi klarade ut den senaset vinteryran också. Det kom snö vid 11-tiden igår och till det så blåste det upp. Nisse hade den goda smaken att köra hem via småvägarna över Simris, Viarp förbi Gnalöv bort mot Bolshög och vidare bort mot Vallby. Förbi Viarp var det inga problem men borta mot Gnalöv så var sikten närmare NOLL. Allt är bara vitt och vart vägen är får man gissa. Smart vägval Nisse! Men efter att ha krypkört efter vägkäpparna så passerades både Bolshög och Glimminge hus. Hem kom man faktiskt!

I morse var det klart och nästan vindstilla. Det ända som påminde om gårdagens väder var de stora snövallar som vi fick skotta undan för att komma åt bilarna. Annars har vi haft kanonväder idag. Sol, klarblå himmel och nästan ingen vind.

Idag klämde Nisse in art 100 på årskrysslistan. En jorduggla som siktades vid Skillinge på lunchen. Nisse tillsammans med ett helt drös vettvillingar i Simrishamn tävlar om att se flest fågelarter inom kommunen under 2010. MICROBIRDING. Naturligtvis sker deltagandet på störtsa allvar. Denna högst seriösa tävling skojar man inte om! Målsnöret passeras vid tolvslaget på nyårsafton. Men idag spräckte Nisse 100-vallen och Nisse ståtar stolt i ledningen! Nu är det bara 11 månader kvar! En lång fajt mot det Ärofyllda guldet. Stackars lilla Ingela.

Inga kommentarer: