lördag 25 juni 2011

MIDSOMMAR

Då har årets midsommar avverkats. Torsdagkvällen förfestade vi på byalagets midsommarfirande i Vallby. En lättare men trevlig tillställning i Vallby med midsommarstång, grillning, filt på gräsmattan, gräsfläckar på knäna och det där. Emma och Sigrid är på besök och Sigrid hade såklart jätteroligt!








Tidigt på fredagmorgonen så var det då dags! Vi (Nisse och Ingela) skulle på gökotta i Gislövs Stjärna med Tommy och Ingmarie! Med en fullpackad matsäck så bar det av på cykel strax före klockan sex på morgonen. Vi åkte ner till klockgrodedammen där vi brädde ut filtar och dukade upp en härlig frukostbuffé med sill, potatis, ägg, knäckebröd, egna jordgubbar. Sen var det bara att leta upp en gök. Efter lite smygande i buskarna så hittade Ingmarie den rackaren!

Ingmarie hittade göken!
Det ska förtydligas att vi förutom Ingmaries hittade gök hade även en levande gök, både ropande och en förbiflygande.

Tommy och Ingmarie vid frukosten:



Utsikt över klockgrodedammen vid Gislövs stjärna:
Ja vi hade en härlig midsommarmorgon vid stjärnan med god mat och skönt väder. Nåja, vi hade en regnskur. Men sen sken solen och värmde gott!

Ni som undrar varför vi lägger ner så mycket tid i våra trädgårdsland så kan vi säga att egna jordgubbar och egen färskpotatis är vardagslyx på hög nivå!





1 kommentar:

Anonym sa...

Åh tänk vad olika dagarna kan te sig! Skulle gärna följa med ngn gång på en cykeltur, vi har köpt en cykelstol till Sigrid och hon älskar att cykla med! Vilka härlig bilder btw=)/Emma