lördag 22 november 2008

NAKEN MAN I VALLBY!!!

Igår blev det vinter. Ett tunnt snöfall täckte backen under förmiddagen. Under natten fylldes det på med lite mer. Eftersom vi är relativt morgonpigga så går vi varje morgon upp vid 6 (även på helger) för att koka kaffe och hämta morgontidningen. Så även denna lördagmorgon. Eftersom vi alltid dricker kaffe på sängen så klär man ju aldrig på sig. Det blir därför en språngmarsch ut till brevlådan varje morgon för att inte förfrysa det lilla man har. Denna lördagmorgon var Nisse välklädd med en liten tröja och ett par tofflor. Det är ju skönt att ha det lite luftigt mellan benen menar jag, man ska ju bara ut å hämta tidningen. Men i morse var det kallt. Det var 6 minusgrader, vinter och det blåste en otäck nordanvind. Men Nisse löpte på.

Men vi har idag haft en vacker men kylig vinterdag. Den mörka bilden är tagen utan byxor och kalsongervid postlådan en tidig lördagmorgon.


Fågelmatningen är välbesökt. Katterna är mycket intresserade!


Efter en lång förmiddagspromenad i Vallby så var Nisse och Ingela lite frusna. För att få lite värme kom vi på att vi skulle baka. Det rasslade igång med en väldig fart och vips hade vi lussekatter, pepparkakor och finska pinnar. (Ett annat sätt att få upp värmen är kramar och pussar.)


På eftermiddagen kom Svante, Calle och Jenny förbi från Stockholm. Trevligt med ännu ett släktbesök. Vi får väl se. Det blir åtminstone en natt i Vallby...

Calle och Svante

1 kommentar:

Papa sa...

Julklappstips till Nils:
En riktigt varm morgonrock och en toppluva som matchar så att han inte i förlängningen förfryser juvelerna. För det lär inte bli mycket varmare!