måndag 6 september 2010

Tomt-SM och Komsta mölla

Helgen har varit fylld av händelser.

I fredags fick vi besök av Emma, Alex och lilla Sigrid. De stannade till i söndags så vi fick tillfälle att umgås samt att äta och dricka gott.

På lördagen gick så riksmästerskapet i tomtskådning av stapeln. Nisse klev upp halv fem. Klockan fem stod Nisse på trappen i jupiters sken och skådade upp mot den nästan gryende septembermånaden. Sen skådades det hela dagen. Från taket, runt potatislandet, i äppelträden ja överallt där det kunde ses fåglar. Klockan 20.00 var det i princip mörkt och 62 arter kunde summeras. Nämnas kan 11 olika arter rovfågel. Av dessa kan två rastande pilgrimsfaljar nämnas. De satt och jäste efter sin morgonfrukost på ett fält vid Gunnarshög. Förmodligen hade de ätit upp en duva eller något sånt. Vädret var riktigt behagligt. Stora delar av dagen satt Nisse på verkstadstaket, ena stunden med en kopp kaffe och nästa stund sippande på en grogg. Skådning kan verkligen vara njutbart. Nåja. Vann gjorde en tomt med havsutsikt i Halland med 114 arter. Men jag ligger hittills näst bäst i skåne. Alla resultat har väl inte kommit in ännu.

I söndags skulle Ingela sälja hantverk på Komsta mölla. Nisse hjälpte till med att köra och montera montern. Tyvärr blev inte marknaden någon större succé. Turisterna har åkt hem och de boende vill hellre njuta av det vackra sommarvädret. Så där var dåligt med besökare. Medan Ingela stod och sålde så åkte Nisse upp till Attusa vid Sankt Olof för att plocka lite svamp. Det var jättefina marker där uppe. Såväl granskog som småkuperade hagmarker med ek och vildaplar. Lite annorlunda natur jämfört med Hammenhögsslätten. Svamp då? Jo 7 fina Karl Johan!

1 kommentar:

Leif sa...

Ni skulle varit på Hammenhögs torg i lördag istället. dåvar det show och loppis. Ni hittade ingen kantarell?
Leif