torsdag 2 september 2010

Tomelilla och Tomtskådning

Long time no see! Vi har nog hamnat i någon slags social koma efter bröllopet. Vi har bägge två jobbat ganska mycket i sommar så då är det skönt att ta lite social time out när man väl är ledig. Vi har bara tittat djupt i varandras ögon. Dessutom har vi passat på att smaka av all champagne och annat bubbel som vi fick på bröllopet. Så vi har mått fint sedan bröllopet.
I måndags tog Nisse kompledigt. Då åkte vi till Tomelilla. Vi skulle göra stan. En liten och rätt sömnig håla i södra Skåne. Vi besökte Eckerlunds, Lidl, någon liten second hand och så Reimans bageri såklart. Strax efter lunch hade vi svårt att hitta något mer att göra. Hasse å Tagemuseet hade stängt. Någon vidare lunchrestaurang hittade vi inte. Vi var inte sugna på stekt fläsk på stora hotellet. Vi hamnade på golfrestaurangen och fick hyggligt god Biff ala Lindström!

I helgen som gick storstädades garaget. Det där lilla röda huset som är fullt med saker och där man aldrig får in en bil. Vi snickrade nya hyllor för virke och la in stenmjöl på jordgolvet. En ren fröjd att få ordning i detta hie! De börjar känna igen oss på återvinningsstationen i Simrishamn nu!


På lördag stundar Riksmästerskapet i tomtskådning. Det är föreningen Tomt-100 som årligen kör denna tävling. Ett drös skådare i hela riket lämnar då inte tomten på ett helt dygn. Den som ser flest fågelarter från sin egen tomt vinner. Nisse har beställt grillmat på lördag. För man vågar ju inte gå in ifall en alförrädare skulle flyga över. Förra året kom Nisse upp i 50 arter i ett mediokert väder. I år ser vädret bättre ut varpå fjolårsresultatet skall passeras med råge! Upp klocka 04 och i säng först när det är beckmörkt! Totalt är Nisse uppe i 130 arter från tomten. Den senaste, en myrspov, trycktes in med morgonkaffet i morse. Uppladningen inför lördag är igång. Detta är viktigare än VM-kval i fotboll!

1 kommentar:

Cancer i blodet. sa...

Min erfarenhet är att man inte kan lita på Alförrädare, det hörs ju på namnet.
I Tomelilla finns inget försvarbart matställe, förutom thairestaurangen, och kära Olgas Café, med mackor och pajer.