torsdag 13 maj 2010

En meningslös dåre besökte Hammenhög under natten

I morse eldhärjades först ett gammalt café inne i gamla Weibullsområdet och en någon timma senare brann det i Hammenhögs kyrka. Caféet som turligt nog i bedrövelsen inte var aktivt totalförstördes av branden. Ändå känns det tråkigt och meningslöst. Kyrkan klarade sig tack och lov med rökskador och någon eldhärjad kyrkbänk. Man ska inte anklaga någon utan bevis. Men tyvärr känns mönstret igen på ett flertal tidigare bränder här på Ystad/Österlen. Den så kallade gryningspyromanen är ständigt misstänkt och är väl det i bägge dessa fall också. Man får hoppas att de får tag i den som har gjort dessa vansinnesdåd.

Idag har vi jobbat på ute i trädgården. Den sista potatisen har kommit ner i jorden, kronärtsskockorna har kommit ut på friland, gräsklipparen har för första gången i år varit ute på grönbete. Ingela har fattat dammsugaren i högsta hugg nu för till helgen väntas besök. Under fredagen väntas en handfull bekanta från Nyköping titta in. På söndag kommer Nisses mor och hennes väninna Kristin.

2 kommentarer:

Cancer i blodet. sa...

Har du sett en alförrädare?

Nisse och Ingela sa...

Ooooh! Var fick du den arten ifrån! Hemska tanke. Den lilla lusflugan har gäckat mej i alla år. Den är en retlig plump i protokollet. Ack så nära flera gånger. Men den glider mej ur händerna hela tiden. Till slut vill man inte tala öppet om den försmädliga plumpen. En så kallad skamart. Jag börjar tvivla på att arten finns.