måndag 3 maj 2010

Våren blommar i Gislövs stjärna!

Igår drog Nisse till det vårsköna Gislövs stjärna. Om ni inte har varit där så åk dit och gör det bums. När Ingela och jag ska åka till vår närmaste "skog" så åker vi dit. Nu är området översållat av vitsippor. Det är ett härligt ställe att ta vårpromenader i. Just nu täcks golvet av vitsippor och åter vitsippor. Ja en och annan nunneört, doftviol, lungört med mera hittas också. Men det vita havet dominerar verkligen! Fåglarna kommer på bred front nu. Svalor surrar överallt nu och de första näktergalarna sitter och kluckar lite varstans nu. Härligt att maj har kommit!
Nyutslagna boklöv:
Strax norr om stjärnan breder Glimminge hallar ut sig med vidsträckta lite torra betesmarker. Ja torra och torra. Landskapet sträcker sig ända bort mot Glimminge gård och är perforerat med små blöthål. I blöthålet spelar just nu klockgrodor. De hörs när de trumpetar ut sina bop bop bop! Jag har aldrig sett någon. Men de låter trevligt. Förra året var vi med och röstade i "European Bombina Song Contest". Ett svenskt bidrag från Kullaberg vann förra året. Får se om de kör tävlingen i år igen! Ja så finns där ju lövgrodor. Men de sitter ju snart överallt här nere. På Glimminge hallar blommar även backsippa.

Idag har Ingela målat om den gamla betongväggen som är stommen i vårt växthus. Det är en gammal vägg som vi utnyttjade som grundstomme när vi byggde. Väggen hade den så kallade färgen Bornholmsröd, vilket är en lite knepig orangeröd färg. Nu är den färgen historia! Av lite nostalgi gick vi igenom gamla bilder på datorn och kunde jämgöra vad som hänt på ett år.
18 mars 2009: första spadtagen för växthusgrunden.
28 mars 2009, grunden muras upp.

28 mars 2010: Växtbäddarna är klara att börja användas.

Inga kommentarer: