söndag 23 maj 2010

Rapsen blommar!

Rapsen är i full blom! Det är alldeles gult hemma. Luften luktar honung. Bina är alldeles lyckliga!


Visst har vi en fin utsikt från vårt växthus!


Ingela kom hem från Ystads lassarett i fredags. Hon opererades i tisdags och fick ligga kvar några dagar så att magen skulle stabilisera sig lite innan hemfärd. Det var en ganska stor operation. Hon opererade bort en muskelknuta ur magen. Den var så stor att den platsar i Ystads lassaretts egen lilla Guinness rekordbok. För ut kom 1,3 kg muskelknuta. Hon går som en skadeskjuten kråka just nu. Men en annan skulle ha ynkat för betydligt mindre. Men hon piggar på sig lite för var dag. Nu blir det ett stilla liv i några veckor och absolut inga lyft eller annat fysiskt arbete. Nisse får sköta marktjänsten de närmaste veckorna.

Det har varit några turer till Ystads lassarett nu. Det är ett litet och mycket trevligt lassarett. Man ligger på salar med fyra bäddar. Ingela har haft tur med fönsterplats både denna gång och förra gången hon låg inne. De sista två nätterna hade hon tur att få eget rum inne på barnavdelningen!


Vädret har varit strålande på Österlen i helgen. Efter allt regn så har gräs och ogräs vuxit på bra. Nisse har sprungit som en vessla mellan gräsklippare, grönsaksland och Ingela. Allt medan Ingela har suttit på en stol och pekat. Detta ska pågå de närmaste veckorna så man får hoppas att det inte är vanebildande. Ingela pekar och Nisse jobbar. Men helgen har verkligen varit härlig och vi har fått massor gjort hemma. Vi har planterat ut gurkor, squash, broccoli, kålrabbi, grönkål, vaxbönor. Vi har sått morötter, rödbetor, brytbönor, ärtor, bondbönor, spenat, mangold, persiljerot. Lite blommor har också kommit ut. Rosenskära, solrosor, krasse, sommarmalva och tobak. Förra året passerade många grannar när vi höll på med våra stora odlingar. De vinkade glatt och undrade om vi var riktigt kloka. De passerar även i år lika glatt. Men nu undrar de nog inte längre...

Inga kommentarer: