fredag 5 december 2008

BÄTTRE EN ISMÅS ÄN TELIA!

Idag fick inte Ingela igång vår Caddy. Jaha! Men när Nisse ändå jobbar i stan så kan ju han handla allt inför helgen. Nisse skulle ner innan lunchen till Nya rökeriet för att köpa lite fisk till helgen. Han var ändå ute och körde och skulle passa på att fixa detta innan han åkte in på kontoret. Ingela ringde på mobilen och innan Nisse hann in i butiken så var han tvungen att svänga åtsidan lite med bilen i hamnen för att kunna stå still å prata. Plötsligt ser Nisse en vit fågel fladdra förbi och samtalet med Ingela bryts snabbt. Nisse kliver ur bilen och hittar snart en ISMÅS (häckar närmast på Svalbard). Lätt chockad larmar Nisse ut denna MEGASENSATION till Sveriges alla tokiga fågelskådare. Sen arbetades det inte mer den dan ;-). Under eftermiddagen kom skådare från hela skåne för att titta på denna mycket sällsynta fågelart. Nisse är självfallet dagens fågelkung i Skåne!

Gå in på Club300:as hemsida och se deras lilla artikel!

Ingela som var hemma fick ta hand om Telesnubbarna. Ja ni vet de där som redan har varit här två gånger utan att lyckas laga en telekabel! Idag skickade dom ut en stor mobilisering. Om ni undrar varför Telia kostar så mycket så kan ni ju titta på bilden nedan. Tydligen har Telia medvetet gjort telekablarna så komplicerade att en vanlig elektriker inte ska kunna göra jobbet. Dom har ju lyckats förträffligt när dom inte klarar av det själva! Tur att vi har tålmodiga grannar! Skärpning Telia!


Så här många krävs för att Telia ska laga en Telekabel!
Uppståndelsen kring Ismåsen tar på krafterna. Så här trött blir man!

3 kommentarer:

Papa sa...

Historien förtäljer inte hur det blev med fiskinköpet. Blev det tuggummi och varmkorv till middag istället?

Papa sa...

Och bilen går bra??

Ruins of Sweden sa...

Ja gräver man av en optokabel så har man ställt till det - minst sagt. Det är inte bara att sätta på en kabelsko och skarva en sådan kabel tyvärr, dom är gjora av glas och transporterar ljus så det kräver en anings mer än det, dom måste svetsas ihop en och en....när dom innehåller ett tusental små fibrer så blir det lite svetsande.

Sedan är det inte Telia som gör kablarna, men väl Ericsson bland annat.