torsdag 4 december 2008

Nu är slangen i backen!

Efter tre dagars slit är slangen i backen! Vi har slitit rätt hårt. Men nu är det klart. Det har verkligen varit allt väder dessa tre dagar. I Måndags var det säkert 6-7 grader varmt och vindstilla. Natten mellan måndag och tisdag regnade det. På tisdagförmiddagen sken solen så fint för att bytas till kallt piskande regn till eftermiddagen. Onsdagen hade allt. Sol, regn och snö.

Vi hade en grävare på plats som gjorde grovjobbet medan Ingela och Nisse gjorde allt handarbete. Rätt tungt faktiskt. Slanggravarna skulle rensas, 400 meter tung slang skulle dras ut och bånglas rätt (inte lätt med en lång styv slang som vill åt ett helt annat håll). Sen skulle all slang skyddshöljas med jord så att slangen inte skadas av sten när grävaren öser jordmassor över. Jo då. Vi kan försäkra er om att det känns i kroppen efter att ha handskyfflat tung lerjord över 400 meter slang! Titta på våra nyuppladdade filmer här brevid!

Slanggravar och slangar

Tyvärr är ju vår tomt genomdragen av teleledningar (hata telia!). Vi var tvugna att korsa dessa flera gånger med slangen. Ledningarna ligger ju så grunt att man måste ju under dom med slangen. 400 meter slang trocklar man inte med hur som helst. Sen får man ju inte gräva av skiten heller. Dom hade ju märkt ut kablarna ovan jord med pinnar. Men sen gällde det ju att försiktigt finkamma jorden så att man inte skadade teleledningarna. Det tog ju massor av tid. På fem ställen var vi tvugna att korsa dessa usla ledningar! Självfallet lyckades vi ju skada en ledning och släkte telefonen för tre grannar. Vilket mörker. Telia fick ut en snubbe som lagade ledningen. Han lagade och åkte. Allt var OK trodde vi och öste igen med klabbig dynglera. Men en av grannarna hade fortfarande ingen telefon. Bravo Telia! Telia har haft två nya gubbar ute idag och gjort en inspektion. Trots att Ingela visade dom exakt vart brottet fanns så var de tvugna att göra en egen utredning i en halvtimme för att komma på själva att brottet nog måste vara där ute på vår tomt. Exakt där Ingela visade. Bravo Telia! Nu undrar vi bara vad de här pappskallarna kommer att kosta oss. Gud så skönt att vi kör mobilt och slipper vara beroende av en massa kablar i backen!

Men nu är vi bara glada och trötta efter tre dagars slit. Så skönt att det värsta jobbet är över. Tomten ser ut som en leråker. Men den tar vi tag i i vår. Nu ska vi bara ha den där burken installerad i källaren. Sen har vi nästan gratis varmvatten i elementen!

Två slitna, skitiga men nöjda jordägare!

Jo vi glömde ju. Vi hade ju huset fullt av grannar i söndags. Sammanlagt 16 grannar kom in på adventskaffe! I stort sett alla grannarna i norra Vallby. De som saknades var Allan och Lilly. Men de kom i onsdags istället. Det är ett härligt gäng som bor i Vallby!

1 kommentar:

Anonym sa...

Duktigt! Ni får räkna med ett styvt jobb i vår med att få tomten i ordning. Leran kommer att sjunka ihop på olika ställen och det kommer att gå åt ett par lass jord för att fylla i svackor och sprickor. Men det klarar ni säkert vana grovjobbare som ni är.