lördag 20 december 2008

Gyllebo och Stockamöllan

I dag när vädergubbarna hade lovat skapligt väder, så passade vi på att göra en utflykt. Nämligen till Simrishamns enda sjö, Gyllebosjön. Vi tog en härlig promenad o rundade den. Nisse passade på och kollade av fågelstatusen. Det blev lite av varje salskrake, gråhäger och storskarv bland annat. Så fick man passa sej så man inte skred........för det var halt på gångarna av alla löven. En trevlig plats var det, så den kommer vi att återvända till. Men då tar vi med oss lite torr ved, cabanoss o lite varm choklad!


Sen tog vi och for vidare till Stockamöllan, ett naturreservat strax utanför Rörum. Ett landskap som är helt olikt det hemma i Vallby. Kuperad terräng, bokskog och lite vattenfall. Klockan hade tickat iväg, o Ingela började suckta efter den medhavda maten och lilla kaffetåren. Det varNisse förvisso inte sen att hålla med om, att lite fika inte alls skulle vara dumt.

Vi ville förstås även se havet, så vi rullade ner till Kiviks hamn. Där vi intog matsäcken med gluppande aptit. Skönt att slippa beblanda sej med fina folket på Buhers!!!!!!!! Jag menar varför ska man för dyra penningar sitta o titta ut över havet bakom glas o fönsterruta. Och gå miste om den sanna känslan av hav o vind????? Det är bara för svaga individer, nää rakryggad möta naturen o dess krafter o växlingar........

Inga kommentarer: