lördag 13 december 2008

Lugn Lucia i Skåne

Idag har det varit en ganska kall och gråkulen dag. Några plusgrader och nordostvind. Vi drog till Ystad idag. I och med att vi är befriade från allt vad julstress heter, så var det rätt behagligt att glida omkring bland alla tillsynes plågade människor. Det vi skulle införskaffa (nya stövlar till Nisse) hade inte Ystad att erbjuda. Så vi gick och fikade istället.



Sen drog vi kustvägen mot Kåseberga. I Kåseberga skulle vi besöka galleri Anker, där Nils skådarpolare Sven Svensson ställde ut fantastiska träsnidade fåglar. (Ni såg rätt! Sven Svensson och Nils Nilsson! Det finns även en skådare med namnet Bengr Bengtsson i Simrishamn också!) De träsnidade råkorna var helt suveräna. Efter att vi språkat med galleriägaren o Sven, så drog rullade vi mot Örnahusen



Här skådade vi lite av varje (alfågel, småskrake,svarthakedopping mm) o så frös vi lite oxå
Men med havet som bara dånar o färger som är helt underbara, så tänker man inte så mycket på att man fryser lite. En promenad utmed stranden med lite skådning o sen vidare mot Skillinge och Branteviks hamnar. Där tar Nils o kollar av fåglarna från bilen, som den gentleman han är. Ingela ser nog kanske en aning blåfrusen ut.
Mot Vallby och senare visar det sej mot Ystad igen............Emma o Alex kom inte längre visade sej.

Ismåsen då? Jo den är kvar! Det har strömmat till folk under hela veckan. Många danskar har besökt Simrishamn. Igår även två finnar. Rykten säger att en ungrare är på väg upp också!

3 kommentarer:

Papa sa...

Har det inte blivit något gaöet med beskrivningen av profilen till höger- under "om oss" står det att detta är Nils fågel-blogg?! Men han har ju tydligen startat en separat sådan?

Nisse och Ingela sa...

Självfallet var där lite fel! Men nu år det ändrat. Man måste ha tungan i rätt mun;-).

Papa sa...

Den där bilden, det är något galet. "Bästebrorsgränd" står det på gatuskylten på huset. Men kvarteret Magnus???
Den bästa brodern heter ju Calle!!!